Rejestracja / Logowanie » |
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!
|
Megifroo
no i badanie się odbyło i tak jak podejrzewałam jestem lekkim supinatorem i polecono mi dwie pary - Asics Gel Zaraca lub Asics Gel Pursuit. Przymierzam się do tych drugich gdyż w pierwszych jest dziwne szycie wzdłuż dużego palca które boję się, że może dać o sobie mocno znać przy dłuższym bieganiu skoro czułam je już przy włożeniu buta. Dodam, że buty muszę zmienić bo w obecnych nike-ach się męczę niemiłosiernie i każdy bieg kończy się gigantycznym bąblem na "minihaluksie" na prawej stopie.
I tu pytanie do koleżanek biegaczy - biega któraś z Was w polecanych dla mnie butach? Jakie odczucia przy dłuższym bieganiu? z góry dziękuję
pozdrawiam M.
Edytowany Martins (2014-05-28 22:56:47)
Edytowany illus (2014-06-26 00:03:30)
Caballo_Calvo
Ja obstaję przy swoim. Jako dzieci biegaliśmy przez pół dnia po podwórku w zwykłych pepegach (no kto miał buty z podporą, ręka w górę) i nic się nie działo.
Cała zabawa polega na tym, że koncerny chcą nas wycyckać i robią to w najprostszy sposób- bazując na naszych lękach. A może na naszym lenistwie? Bo nie ma to jak "machać kilosy" zamiast dwa razy w tygodniu zrobić porządny trening ogólnorozwojowy, który wzmocni to, co ma być wzmocnione. Tym się trudno pochwalić - wiem po sobie: 1,5 godziny na siłowni gorzej wygląda na fejsie niż 17 km przebiegu
Jak zaczynałem bieganie - też miałem nadwagę i bałem się kontuzji. O dziwo, skończyły się one wtedy, gdy zrezygnowałem z "butów biegowych" - jakiej by nie były marki czy sklepu.
Lubię ten film: https://www.youtube.com/watch?v=7jrnj-7YKZE [youtube.com]
I na koniec jedno odniesienie do LukeDNB --- święte Twoje słowa: "czy prawidłowo stawiasz krok". But nie pomoże, jeśli nie ma techniki.