Rejestracja / Logowanie »
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2011-09-21 13:44:48

mcz
mcz
Reputacja: +  5  -

Aplikacja Run-log na Androida

Montu
Importu mapy (śladu GPS biegu) w dalszym ciągu nie umiem zrobić, ale pokazuje ją w telefonie.

Aby zapisać mapę z aplikacji Android do swoich tras w serwisie Run-log. Należy:
Wysłać trening do serwisu Run-log
Wyświetlić podgląd treningu w serwisie Run-log
Zapisać mapę w postaci GPX lub KML
Otworzyć zakładkę Trasy i miejsca -> Importuj ślad GPS
Wybrać plik GPX lub KML i zaimportować
Montu
Na trzy treningi, raz mi nie zapisał trasy biegu, ale to pewnie wina GPSa w telefonie.

Aby ślad się zapisywał w aplikacji mobilnej, należy przed naciśnięciem przycisku Start upewnić się, że ikona GPS nie mruga (szukanie sygnału GPS). W momencie kiedy przestanie mrugać można wciskać start.
rundrec
Fajnie by było by aplikacja na bieżąco pokazywała międzyczasy np. tempo każdego pokonanego kilometra. Coś w stylu sports-trackera

Oczywiście wejdzie taka zmiana, aktualnie mamy maksymalnie uproszczoną wersję, plan nad rozwojem aplikacji obejmuje międzyczasy.

--
[run-log.com]

#2 2011-09-21 16:53:12

Montu
Montu
Reputacja: +  0  -

Aby zapisać mapę z aplikacji Android do swoich tras w serwisie Run-log. Należy:
Wysłać trening do serwisu Run-log - Wysłane i zapisane
Wyświetlić podgląd treningu w serwisie Run-log - czy chodzi o dziennik treningowy, czy trasy i miejsca?
Zapisać mapę w postaci GPX lub KML - mapa wyświetla mi sie tylko w telefonie, a nie ma jej w serwisie, nie wiem gdzie jest zapisana w telefonie w jakim pliku, czy katalogu
Otworzyć zakładkę Trasy i miejsca -> Importuj ślad GPS - tu trzeba wskazać skąd ma być import, a ja nie wiem gdzie jest zapisana mapa
Wybrać plik GPX lub KML i zaimportować - itd.

Co do GPSa (czy mrugał, czy nie) to rzeczywiście nie zwróciełem uwagi. Dziękuję za radę i cierpliwość

#3 2011-09-21 19:25:10

mcz
mcz

Montu
Wyświetlić podgląd treningu w serwisie Run-log - czy chodzi o dziennik treningowy, czy trasy i miejsca?
Zapisać mapę w postaci GPX lub KML - mapa wyświetla mi sie tylko w telefonie, a nie ma jej w serwisie, nie wiem gdzie jest zapisana w telefonie w jakim pliku, czy katalogu

Dla ścisłości "Serwis Run-log" to tu gdzie się teraz znajdujesz, a "aplikacja mobilna android" - to programik w telefonie który rejestruje treningi. Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem wcześniej biorąc pod uwagę co jest serwisem a co aplikacją mobilną. Aby rozwiać wszelkie wątpliwości przesyłam podgląd treningu z zaznaczonymi przyciskami do eksportu do GPX i KML. Te pliki musisz gdzieś zapisać u siebie na komputerze, a później wgrać tak jak napisałem.

Powodzenia, jeśli coś jeszcze nie będzie jasne daj znać

--
[run-log.com]

Edytowany mcz (2011-09-21 19:29:26)

#4 2011-09-22 22:23:59

Montu
Montu

Dziękuję mcz. Już wszystko bangla . Dopiero twoja wizualizacja pokazała, że szukam w złym miejscu. Wszystko mam w zakładce profil itd itp jak na twoim scrinie, ja z uporem maniaka szukałem skąd ją skopiować w zakładce trasy i mapy, bez zapisywania jej wcześniej na kompie, bo też nie wiedziałem gdzie jest
Jeszcze raz dzięki za pomoc i cierpliwość.

#5 2011-09-22 23:01:48

mcz
mcz

Montu
Dziękuję mcz. Już wszystko bangla . Dopiero twoja wizualizacja pokazała, że szukam w złym miejscu. Wszystko mam w zakładce profil itd itp jak na twoim scrinie, ja z uporem maniaka szukałem skąd ją skopiować w zakładce trasy i mapy, bez zapisywania jej wcześniej na kompie, bo też nie wiedziałem gdzie jest
Jeszcze raz dzięki za pomoc i cierpliwość.

Super

--
[run-log.com]

#6 2011-10-13 16:29:18

Montu
Montu

Może się komuś przyda:
Od dwóch dni nie chciało mi zapisywać GPS. Tzn. pokazuje czas treningu, ale nie prędkość i długość trasy. Po usunięciu wszystkich zapisanych treningów z telefonu już wszytko działa (chyba było ich za dużo około 10ciu).

#7 2011-10-27 10:35:06

Platini76
Platini76

Witam Wszystkich,

Mam ten sam problem: nie zapisuje mi się dystans, a tylko czas. Teraz widzę, że ikona GPS ciągle mruga - jakie mogą być tego przyczyny? Mój telefon to Samsung Galaxy Mini.

................ Eureka! Wystarczyło cierpliwie postać w jednym miejscu, a GPS przestał mrugać. Teraz programik działa! Stosując się do porad przedmówców wysłałem próbną trasę do dzienniczka, zapisałem ślad GPS i w ogóle... Moim zdaniem super narzędzie, funkcjonalne, proste w obsłudze i praktycznie bezpłatne.

Edytowany Platini76 (2011-10-27 13:24:59)

#8 2011-10-31 21:55:23

doniebrasco
doniebrasco

Witam
Aplikacja na Galaxy II śmiga aż miło - fakt, dobra motywacja do treningów
Brakuje mi tylko możliwości wpisania, wagi, wieku, wzrostu i policzenia spalonych kalorii.
Co ciekawe mój GPS na tej samej trasie przebiegniętej dwa razy pokazał dwa rózne wyniki odległosci a różnica to 400 m - ciekawostka taka

#9 2011-11-21 08:24:44

FunGous
FunGous

czy moglby mi ktos podeslac ta aplikacje na mejla ?
w markecie mam komunikat ze nie dziala z moim tel. a to zwykly samsung galaxy pierwszej generacji.
poprosze o PW

#10 2011-11-22 20:44:17

jkm07
jkm07

FunGous
czy moglby mi ktos podeslac ta aplikacje na mejla ?
w markecie mam komunikat ze nie dziala z moim tel. a to zwykly samsung galaxy pierwszej generacji.
poprosze o PW

Z moim se x10 mini pro też jest niekompatybilny. wydaję mi się, że aplikacja nie działa z telefonami z niską rozdzielczością wyświetlacza (u mnie 240x320 pikseli). przez to muszę korzystać z my tracks

Stopka forum

Narzędzia moderatora