Rejestracja / Logowanie »
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2014-05-21 18:05:43

onlineekspert4flex
onlineekspert4flex
Reputacja: +  0  -

ból kolan, czy przesadziłam z bieganiem?

Dzień dobry,
bardzo nas cieszy satysfakcja z naszego produktu. Przypomnę, iż 4flex zawiera aż 10 g unikalnego hydrolizatu kolagenu – Fortigel®. Taka formuła ułatwia wchłanianie i pomaga utrzymać zdrowe kości, wspiera wzrost i utrzymanie masy mięśniowej.

Poza tym zalecamy stosowanie 4flexu przez dłuższy czas (minimum to 3 miesiące).

W razie jakichkolwiek pytań służę pomocą.

Pozdrawiam i życzę wielu sukcesów sportowych,
Agnieszka Czarnecka

#2 2014-05-22 10:46:20

wit
wit
Reputacja: +  1  -

zrzucenie 7 kg w ciągu 3 miesięcy przy wadze 57kg moim zdaniem to dużo. Nie doczytałem jaki masz wzrost. Proponuję z tym nie przesadzać, skóra musi się "naciagną"
Podczas biegania i po bieganiu obowiązkowo porządne nawadnianie.
Supelmenty diety proponuję wykluczyć - szkoda pieniędzy. Szyuczna chemia przyswajana jest w około 10 % w dostarczonej dawce.
Zdrowa dieta (polecam codziennie jedno jajko - super źródło witamin), spożywanie warzyw, ograniczenie kawy (ale nie rzygnuj z niej ).
Warto pamiętać o rozcuiaganiu po bieganiu, a biec tak, by móc rozmawiać.
Buty do biegania mam specjalne - to niewiele mówi. czy masz dobrane do rodzaju stopy ?
USG stawów - nie jest to zły pomysł, jeśli ból powróci

#3 2014-05-28 22:09:20

Martins
Martins

ewenika

Witam
A ten ból w kolanach to konkretnie gdzie? Okolice rzepki? Bok kolana? dół kolana? góra kolana?
Generalnie wszystkie bóle to kwestia przeciążeń ale i złego obuwia i od tego trzeba zacząć.
Każdy trening i zawody należy rozpocząć od rozgrzewki i rozciągania. Rozciąganie przed i po treningu zawodach i praktycznie nie ma bólu/kontuzji.

Pozdrawiam

--
[run-log.com]

Edytowany Martins (2014-05-28 22:14:09)

#4 2014-05-28 22:23:47

Martins
Martins

Klaudyna315
ewenika
czyli przesadziłam no to odpoczywamy
dziękuję
Ostatnio czytałam, że po przebiegnięciu maratonu powinno się odpoczywać około 6 miesięcy(!!), a bieganie po sforsowaniu w przyszłości zaowocuje poważnymi konsekwencjami. Dlatego po większym wysiłku jakim jest maraton, a brałam w nim niedawno udział, biorę suplement diety 4Flex dla sportowców. W ulotce jest napisane, że trzeba go brać 3 miesiące by uzyskać najlepszy efekt. Jestem w trakcie stosowania i już czuję różnicę. Dodam, że ostatnio się nie forsuję w treningach.

Witam

A ten tekst to sponsorowany jest przez tą firmę 4Flex?
Przebiegłem w ciągu ostatnich 4 lat 16 Maratonów i powiem tak: Wszystko jest dla ludzi i wszystko trzeba robić z głową. Nie da się biegać maratonów co miesiąc, ale 6 miesięcy odpoczynku po maratonie to już lekka przesada. Trzeba sobie wybrać powiedzmy 2 maratony w ciągu roku i biec na wynik, a resztę potraktować ulgowo tudzież treningowo, bo taki trening też jest ważny.
Co do 4Flex nie widziałem różnicy czy go biorę czy nie biorę. To takie placebo jak większość glukozamin na rynku. Łykałem już wszystkie jakie są na rynku łącznie z 4Flex na 90 dni.
Lepiej kupić kurze łapki (1-1,5kg) ugotować jak rosół i to co zastygnie (galareta) poprostu zjeść. Efekt będzie podobny ale nieco tańszy.

Pozdrawiam

--
[run-log.com]

#5 2014-06-14 18:20:47

Morina
Morina

onlineekspert4flex
Dzień dobry,
bardzo nas cieszy satysfakcja z naszego produktu. Przypomnę, iż 4flex zawiera aż 10 g unikalnego hydrolizatu kolagenu – Fortigel®. Taka formuła ułatwia wchłanianie i pomaga utrzymać zdrowe kości, wspiera wzrost i utrzymanie masy mięśniowej.

Poza tym zalecamy stosowanie 4flexu przez dłuższy czas (minimum to 3 miesiące).

W razie jakichkolwiek pytań służę pomocą.

Pozdrawiam i życzę wielu sukcesów sportowych,
Agnieszka Czarnecka

Witam
A oprócz kolagenu co w tym suplemencie jest takiego szczególnego? Czy ma jakieś skutki uboczne?

#6 2014-06-15 16:08:10

onlineekspert4flex
onlineekspert4flex

Witam ponownie!

Stosowanie suplement diety 4flex nie wywołuje skutków ubocznych. Należy stosować się do zaleceń znajdujących się na ulotce dołączonej do opakowania, tj. stosować ten preparat w dawce 1 saszetki dziennie.

Pozdrawiam,
Agnieszka Czarnecka

#7 2014-08-24 11:15:24

Morina
Morina

Czy preparat 4flex można stosować po pięćdziesiątce.

#8 2014-09-08 12:34:44

maki200
maki200

możesz mieć za słabe mięśnie (czterogłowy) i dlatego za bardzo są obciążone kolana i bolą przeważnie jak już bolą to są zmiany zwyrodnieniowe ja bym nie stosowała smiesznych specyfików bez recepty i kontaktu z lekarzem

#9 2014-09-26 09:32:34

d4ron
d4ron

Nie da się biegać mararonów co miesiąc? Poczytaj o osobach które biegają taki dystans kilka razy w tygodniu albo nawet codzinnie ale nie wszystko od razu. Nie ma osoby przystosowanej od urodzenia do takiego wysiłku i trzeba swojemu cielsku dać się przygotować. Na początku każdy zmieniając tryb z kanapowca na biegacza odczuje protest na własnych kościach ;-p grunt to niedać się ponieść ułańskiej fantazji i nie bagatelizować najmniejszych urazów. Prosta zasada. Pojawia się ból… To czekamy tyle dni aż nie przestanie plus połowa tego okresu. Pozdrawiam ;-)

--

#10 2015-03-21 09:32:17

petitka
petitka

cześć wszystkim, jestem biegaczką amatorką, biegam od kilku dni robiłam wszystko źle, najpierw biegałam bez rogrzewki a potem potrafiłam jeść, nawet do 30 minut przed bieganiem to drugie zmieniłam szybko ale z rozgrzewką bywało gorzej… od 3 dni bolą mnie kolana, wszystko po środowym bieganiu, dziś sobota a kolana nadal bolą, nie biegałam wczoraj, przed wczoraj myślałam, że to rozbiegam ale ból i tak został, przez co biegałam mniej ;/ nie wiem czy to jakieś nadwyrężenie ? może brak rozgrzewki? boje się trochę bo czytałam tutaj: http://www.biomedical.pl/zdrowie/czy-bol-kolan-moze-okazac-sie-grozny-3851.html że ból kolana może nieść za sobą liczne konsekwencje więc sama nie wiem ale z drugiej strony czytam wasze wypowiedzi i piszecie, że czasem się to pojawia.. więc ile taki ból kolana może trwać? macie jakieś ćwiczenia, które pozwolą mi go zmniejszyc? byla bym bardzo wdzieczna

Stopka forum

Narzędzia moderatora