Rejestracja / Logowanie »
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2013-09-13 10:32:16

monty16k
monty16k
Reputacja: +  0  -

I znowu temat zegarka

A ja biegam z tym cudem już dwa lata
http://shop.maptaq.pl/product-pol-7-Zegarek-NEO-GPS-HRM-.html [shop.maptaq.pl]

Garmin to, to nie jest, ale nie widzę żadnych wad. Sprzęt jest super, jak do tej pory spisuje się bez zarzutów.
Program do obsługi jest prosty i bardzo czytelny.
Jak ktoś będzie miał pytania, chętnie odpowiem.
Pozdrawiam

--
[run-log.com]

#2 2013-09-15 12:29:40

jura_p
jura_p

I znowu temat zegarka

Niedawno udało mi się wylicytować na znanym serwisie pulsometr z GPSem za 102,50 zł - GPS NAV Master 2 firmy conrad i jestem bardzo zadowolony i miło zaskoczony jakością. Myślałem że GPS będzie niedokładny, a lepiej się spisuje niż komórka, która czasami lubiła mi ścinać zakręty.
Nie mam niestety porównania z drogimi urządzeniami ale mogę polecić jako chyba najtańszy pulsometr z GPSem nawet po cenie sklepowej
Jako zwykły zegarek również spisuje się świetnie bardzo długo trzyma bateria sam zegarek ponad dwa tygodnie (jeszcze nie sprawdzałem bo często biegam i wczytuje na komputer, a wtedy się ładuje), a ładowanie trwa bardzo krótko podczas zgrywania tras na komputer. Z włączonym podświetleniem GPS i pulsometrem do tej pory testowałem 2-3 godziny ale zawsze poi bieganiu pokazywał jeszcze około 8 godzin dla mnie to zupełnie wystarczające. Trasy z komputera można eksportować w różnych formatach. Minusem jest to że prędkość chwilowa działa z lekkim opóźnieniem ale tą wadę mają nawet drogie zegarki.
Wklejam opis funkcji:
Pomiar częstotliwości uderzeń serca: w połączeniu z pasem piersiowym 2,4 GHz
4 strefy częstotliwości uderzeń serca: strefa zdrowotna / strefa spalania tkanki tłuszczowej / strefa przemian tlenowych (aerobowa) / strefa zdefiniowana przez użytkownika
Regulowana dolna i górna granica częstotliwości uderzeń serca
Zapisy czasów, w których strefy zostały zachowane, przekroczone lub nieosiągnięte.Tryb treningowy: Podczas każdego treningu można zapisać nawet do 99 okrążeń
Łączny czas zapisu ścieżki GPS (protokół zapisu): ok. 7 godzin
4 profile treningowe: Bieganie / Jazda na rowerze / Wędrówka / Profil zdefiniowany przez użytkownika
Każdy profil posiada 3 regulowane podglądy danych treningowych
Każdy podgląd pokazuje 3 zestawy danych treningowych
Wiele możliwości wyboru między widokami danych treningowych: przejrzysty przebieg poszczególnych treningów,
przegląd pojedynczych treningów oraz zapisy okrążeń. Tryb nawigacyjny: Nawigacja turystyczna według punktów odniesienia z kursorem strzałki oraz danymi dotyczącymi odległości
Możliwość zaprogramowania 10 tras jednocześnie; każda trasa może zawierać 30 punktów orientacyjnych
Wybór między 3 trybami nawigacyjnymi: tryb punktów orientacyjnych, tryb poruszania się do przodu, tryb poruszania się z powrotem
Tryb kompasu
Minutnik
Stoper
Rozdzielczość: 1/100 s
Pamięć: 99 okrążeń
Analiza za pomocą oprogramowania na komputerze
Możliwe odtwarzanie na Google™ Earth
Akumulator wielokrotnego ładowania
Z podświetleniem

#3 2013-09-17 20:57:17

wit
wit
Reputacja: +  1  -

I znowu temat zegarka

PERY
Witam!
Mam pytanie do znawców/fachowców odnośnie pulsometru...mianowicie chodzi mi o jakiś pulsometr z GPS-em ktory można używac na codzień jako zwykły zegarek...który model polecacie? coś z GARMINA,Polara lub może jakiejś innej firmy?
Chodzi mi o to by GPS działal bez zadnych dodatkowych sensorow zakladanych na noge itp
Chyba wszystkie z GPS dzialaja na zasadzie ładowania z komputera lub sieci tak?

GARMIN 610

#4 2013-09-22 11:38:50

gatto_nero
gatto_nero

I znowu temat zegarka

Mogę polecić zakupy w sklepie decathlon.pl bo oddali mi całą sumę za rozklejony zegarek Reklamację załatwiałem w 100% przez ich formularz internetowy i o dziwo się udało bez zgrzytów. Czas trwania tej reklamacji to było prawie 10 dni roboczych ale kasę mam!

Zmieniłem podejście o 180 stopni i zakupiłem nówkę Polar CS300x z czujnikiem S1. Postawiłem na jak najdokładniejszy pomiar pulsu. Zobaczymy co z tego wyniknie. Cena takiego zestawu kosztowała mnie 400PLN.

Czekam na moje paczki bo sobie sprzęt u 3 dostawców kompletowałem i
Pozdrawiam

#5 2013-11-27 01:14:03

Biernat
Biernat

I znowu temat zegarka

Dopiero co zakupiłem Geonaute Onmove 510. Na chwilę obecną poniższe wady są już NIEaktualne:
- długi czas łapania FIXa - przy starcie lokalizuje się w około 30 sekund w mieście przy zachmurzonym niebie, to jest ok,
- brak możliwości podłączenia sensorów - można podłączyć pulsometr ANT+,
- oprogramowanie działa tylko pod Windows - działa także na Macu.

Co cieszy:
- możliwość wyboru częstotliwości aktualizacji pozycji między 1, 2 i 5 sekund,
- wibracje sygnalizujące krytyczne komunikaty,
- automatyczne podświetlenie zależne od pory dnia/nocy.

Co niepokoi:
- ładowarka nie w standardzie mini-usb, tylko dedykowany tylko dla tego urządzenia klips usb,
- czasem długo łapie fixa po wybiegnięciu z tunelu.

Więcej info postaram się dorzucić za parę tygodni.

#6 2014-01-03 13:23:43

mwozniak00
mwozniak00

I znowu temat zegarka

wit
PERY
Witam!
Mam pytanie do znawców/fachowców odnośnie pulsometru...mianowicie chodzi mi o jakiś pulsometr z GPS-em ktory można używac na codzień jako zwykły zegarek...który model polecacie? coś z GARMINA,Polara lub może jakiejś innej firmy?
Chodzi mi o to by GPS działal bez zadnych dodatkowych sensorow zakladanych na noge itp
Chyba wszystkie z GPS dzialaja na zasadzie ładowania z komputera lub sieci tak?
GARMIN 610

Dokładnie. Używam i w czasie treningów i służy mi jako wyjściowy zegarek. W oby dwóch sytuacjach sprawia się idealnie.

#7 2015-08-04 14:15:42

dromader
dromader

I znowu temat zegarka

Hej. Od listopada 2013 biegam z Geonaute ONMove 510. To tania marka Decathlonu, nie oczekiwałbym jakości hi-fi. Na zegarek wydałem coś koło 500 zł. Działa do dzisiaj. Jedyna wada to rzeczywiście stosunkowo długi czas łapania fixa, zwłaszcza w miejskiej dżungli - bywa że trwa to 3-5 minut! Poza tym ok, działa w deszczu, jest precyzyjny, fajna funkcja ścigania się z poprzednim treningiem, możliwości definiowania treningów (choć wymaga to za dużo klikania jak na mój gust, także podczas biegania - przejścia między poszczególnymi seriami wymagają klikania, nie podoba mi się to). No i tyle, ja polecam! Przede mną dziewiąty i dziesiąty maraton w mojej karierze - Wawa i Poznań. Pozdrawiam!

Stopka forum

Narzędzia moderatora