Rejestracja / Logowanie »
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2011-07-05 09:51:26

Szafran
Szafran
Reputacja: +  0  -

Plany treningowe do Maratonu

Owen, to co piszesz, przypomina mnie samego. Ja biegam 3-ci rok. W pierwszym zaliczyłem swój pierwszy maraton, na którym też zamierzałem złamać 4h. Nie udało się, było 4:14. Przygotowania były "po partyzancku" (treningi 2 czasami 3x w tygodniu, bez żadnego planu). Do drugiego maratonu w Krakowie przygotowałem się już planowo, no i wyszło 3:54, z tym, że biegłem asekuracyjnie. Teraz na Wrocław planuję 3:45 z nadzieją, że z tego da się jeszcze coś uszczknąć. Przygotowuję się wg. planu Skarżyńskiego obliczonego na 3:30 (może to przerost ambicji, ale spróbuję). Jest to plan 14-tygodniowy, a ja okrajam go do 10 tygodni. Jako amator w wieku 59 lat wychodzę z założenia, że jeśli zrealizuję go nawet w nie pełnym wymiarze, to i tak na moje potrzeby wystarczy.
Życzę powodzenia.

--
SZYBCIEJ BIEGNIESZ, KRÓCEJ SIĘ MĘCZYSZ...!

#2 2011-07-06 08:30:16

PrzemAS
PrzemAS
Reputacja: +  0  -

Plany treningowe do Maratonu

No fakt plan Greifa jest dość hardcorowy. Ja osobiście przygotowuje się do pierwszego w życiu maratonu i zastanawiam się czy się nie skusić na to mimo wszystko. Na ta chwilę biegam według swojego planu (który ostatecznie nie odbiega dużo od Greifa, przynajmniej objętością). Szczególnie interesujące są te 35cio kilometrówki raz w tygodniu, póki co zamierzałem robić dystans półmaratonu raz w tygodniu, a 3 tygodnie przed maratonem 2x21 km w tygodniu hmm.

--
[run-log.com]

Stopka forum

Narzędzia moderatora