Rejestracja / Logowanie »
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2011-07-12 21:19:14

Koluch
Koluch
Reputacja: +  0  -

Skuteczna dieta

Witam chciałbym Wam przedstawić jak to wyglądało w moim przypadku. W styczniu ważyłem 97 kg - więc bardzo bardzo dużo, żonka mnie zmobilizowała do treningu - bo apetycznie to nie wyglądało. Więc trzeba było się zabrać do morderczej roboty. Doświadczenie z wysiłkiem fizycznym miałem, bo trenowałem kiedyś piłkę nożną przez kilka ładnych lat. Przy treningu stosowałem L-karnitynę (naprawdę polecam jeśli ktoś chce zrzucić parę kilo) ograniczyłem troszeczkę jedzonko(już nie było fuul ziemniaków, wielaśny kotlecior i kopiec surówki) i co chyba najważniejsze zrezygnowałęm z kolacji(było bardzo trudno). Kolację zastąpiłem szklaneczką wody gaz. aby troszeczkę zapchać brzuszek. Terning kilka razy w tygodniu, na początku lekkie wolny bieg z przerwami.Zamontowałem sobie drążek do podciągania się i kilka razy w tygodniu uskuteczniałem brzuszki i pompki. Teraz waże 80 kg przy wzroście 178, klatka fajnie urosła, człowiek fajnie się czuje. Najważniejsze-żonie się podoba. Więc jeśli chcecie schudnąć to trzeba zacisnąć zęby ograniczyć żarenko i z czasem masa spadnie. Pozdrawiam wszystkich grubasów. Kiedyś też nim byłem i napewno już nie będe..

#2 2011-07-12 21:36:56

MartinTcV
MartinTcV

Skuteczna dieta

Koluch
ograniczyłem troszeczkę jedzonko(już nie było fuul ziemniaków, wielaśny kotlecior i kopiec surówki)

Wydaje mi się, że kotlet i kopiec surówki nie wpływał na wzrost masy ciała... Przecież kotlet to prawie same białko, które służy do budowy mięśni, a surówka to same witaminy
Ale mimo wszystko gratuluję przemiany

--

#3 2011-07-12 22:32:00

Koluch
Koluch

Skuteczna dieta

Dzięki MartinTcV. Jeszcze kilka kilo fajnie byłoby zrzucić . Tak ze trzy,cztery byłoby super!

Edytowany Koluch (2011-07-12 22:35:29)

#4 2011-07-13 21:53:30

Piochu
Piochu

Skuteczna dieta

Raz już zrzucałem wagę i dobrze poszło ( 9kg w 5 tygodni) i to bez jo-jo. Metoda to dieta białkowa i treningi rowerowe+bieganie, szybko wyszło, że bez węglowodanów z ryżu/kaszy nie pociągnę ( odpływałem po/w trakcie rowerowania) i musiałem odejść od restrykcyjnego białkowania.

Jeśli idzie o dietę to jeść częściej, mniej, dużo pić wody i odrzucić używki (alkohol, słodkie, fastfood) i robić jakąkolwiek aktywność fizyczną, zaczynając nawet od spacerowania.

Teraz chce zrzucić jeszcze jakieś 4-6kg i nie robię tego już z taką presją dietową, owszem robię to z głową, ale dokładam częstszą aktywność zamiast mocnej diety.

Robię kombinację Kolarstwo, bieganie, A6W, dieta + suplement.

#5 2011-07-14 07:27:35

Kyllyan
Kyllyan
Reputacja: +  3  -

Skuteczna dieta

bez żadnej diety chudnę 1kg na 100 km

--
[run-log.com]

#6 2011-07-14 10:48:41

doti215
doti215

Skuteczna dieta

Ja dzięki bieganiu od marca zgubiłam 4,5kg.jeszcze 3kg i będę zadowolona
wiadomo dużo mineralki, nie głodzę się,mieszanka warzyw do każdego obiadku, owocki, unikam fast-foodów, unikam alkoholu, jem w regularnych odstępach czasowych 3,5h, nie jem nic 3h przed zaśnięciem, smażę na minimum tłuszczu lub beztłuszczowo-tylko olej roślinny, zamiast śmietany-jogurt naturalny, nie pijam słodzonych ani gazowanych napojów, ograniczam ser żółty na rzecz serka wiejskiego, ograniczam sól, piję zieloną i czerwoną herbatę, nie smaruję pieczywa, jogurcik codziennie. niestety podjadam wafelki ) ale to wina mojego chłopaka (też biegacza), który pochłania słodkie i mnie kusi ale przy jego intensywności treningów to może sobie jeść wszystko a chudziutki jak patyczek. najbardziej lubie jak czasem wraca i ma sól na twarzy ) pieron jeden.

--
[run-log.com]

#7 2011-07-14 16:12:20

MartinTcV
MartinTcV

Skuteczna dieta

Dziwiłem się, czemu odradzają napoje słodzone... Pokusiło mnie przedwczoraj, żeby zobaczyć ich skład... W 100ml napoju jest średnio 10g węglowodanów, w coli też Czyli jeśli człowiek dziennie wypije butelkę 1,5l napoju dostarczy organizmowi 150g węglowodanów, a to daje lekko 600kcal...

Dieta redukcyjna powinna opierać się na 5-6 posiłkach, jedzonych w równych odstępach czasowych.
Posiłki okołotreningowe powinny zawierać dużo węglowodanów i białek, a powinno się unikać tłuszczy. Ostatni posiłek przed snem nie powinien zawierać węglowodanów, więc można sobie przekąsić jakiś serek wiejski czy coś Dziennie powinno się przyjmować około 2-2,5g węglowodanów na 1kg masy ciała...

Ja jadam tylko 3 posiłki...
Rano jakaś kanapka, obiad taki jaki jest i na wieczór 1 albo 2 kanapki... W ciągu dnia piję wodę niegazowaną mineralną i 2 herbaty. Nie schudnę to nie schudnę, a jak schudnę kilka kg to będzie fajnie

--

#8 2011-08-06 20:55:34

Luka_Wars
Luka_Wars

Skuteczna dieta

Moja przygoda z zrzucaniem kg skończyła się zanim sobie uświadomiłem, że żyłem z nadwagą Miałem przyjemność być ostatnim obowiązkowym poborem wojskowym. W dniu wcielenia ważyłem 96 kg (chociaż po mnie nie było tego widać), po ok. siedmiu miesiącach warzyłem 70 kg. Aby było śmieszniej w wojsku nas nie głodzono, a ja jeszcze obstawiałem służby na stołówce więc mogłem jeść ile wlezie. Obecnie trochę trenuję, przybrałem na masie mięśniowej i mam wagę w okolicach 77-79 kg. Tak więc jeśli chodzi o dietę pojmowaną jako głodzenie organizmu to wyrażam stanowcze nie. Jakoś bez kolacji nie mógłbym wytrzymać. Jedzenie to nic innego jak paliwo. Sztuką jest dobrać odpowiednie proporcje uwzględniając dzienną aktywność. Mimo wszystko muszę się zdyscyplinować i jeść regularnie posiłki (a tego nie robię). Ostatnio przeszedłem na wegetarianizm tym bardziej zwracam uwagę na sposób żywienia.

#9 2011-08-09 21:21:17

tosiek
tosiek

Skuteczna dieta

Blisko 1700 km temu ważyłem prawie 105kg przy wzroście 190cm. to było w październiku zeszłego roku. Teraz ważę 87kg. Początki były okropne. Marszobiegi z przewagą marszu i ograniczenia wielkości spożywanych posiłków. Braki na talerzu uzupełniałem surówkami. Teraz choćbym nie wiem jak się starał nie wcisnę w siebie porcji takiej jaką kiedyś pochłaniałem bez żadnego trudu. Zwyczajnie mi się nie mieści. Co do kolacji, ponieważ biegam w tygodniu wieczorami, często zdarza mi się jadać tuż przed snem. Wiem nie powinienem, ale głodny po treningu też nie powinienem kłaść się spać.
Jem wszystko co się znajdzie w domowym menu. Od czasu do czasu przegryzając jakimś warzywem, owocem, lub połową tabliczki czekolady (przecież to źródło magnezu )

--
[run-log.com]

#10 2011-08-10 15:44:39

lutencjusz
lutencjusz

Skuteczna dieta

Wydaje mi się, że kwestia nie jedzenia kolacji jest trochę przereklamowana. Kiedyś katowałem się dietami i wcześniej czy później dopadał mnie efekt jojo. Od roku zmieniłem podejście i mniej jest istotne ile zjadam, a ile splam. Pomysł wziął się z wywiadu z Saletą. Wyszło mi, że utrzymując spalanie powyżej 4000 kcal tygodniowo dodatkowej aktywności typu bieganie, rower, tenis itp. a przy tym redukując posiłki tak aby się najeść (a nie objeść) z regularną częstotliwością (co najmniej trzy dziennie) udało mi się zrzucić w ciągu roku 26 kg.
W ten sposób nie stosując diet, suplementów i z rzadka folgując sobie jedząc słodycze, fast-food'y i tłuste żeberka chudłem średnio 3 kg. miesięcznie.
W tym czasie dopadały mnie kontuzje, choroby i inne przerwy (najdłuższa trwała miesiąc), jednak ani razu nie spotkałem się ze znaczącym efektem jojo.
Teraz ważę 81 kg przy 182 cm wzrostu i znajomi pytają się nieśmiało, czy nie jestem na coś chory

--
[run-log.com]

Stopka forum

Narzędzia moderatora