Rejestracja / Logowanie »
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2014-08-05 17:51:50

mareko
mareko
Reputacja: +  0  -

Garmin Forerunner 610 i run-log.

Witam,

Czy komuś sie udało zgrać treningi z tego forerunnera do run-loga ?

#2 2014-08-06 11:37:07

Mendel
Mendel

Podepnę się pod ten temat. Mam problem ze ściągnięciem treningów z Garmina 310XT. Runlog widzi urządzenie ale nie widzi żadnych treningów, mimo że w zegarku jest kilkadziesiąt treningów, które chce zaimportować.
Pomoże ktoś ?

#3 2014-08-06 12:24:14

Eidana
Eidana

Mendel
Podepnę się pod ten temat. Mam problem ze ściągnięciem treningów z Garmina 310XT. Runlog widzi urządzenie ale nie widzi żadnych treningów, mimo że w zegarku jest kilkadziesiąt treningów, które chce zaimportować.
Pomoże ktoś ?

Ja wczoraj zgrywałam pierwszy raz trening z Garmina 310xt . Poszło wszystko bez problemu. am zainstalowana ANT+ usb, Garmin communicator - czy coś takiego, oraz garmin express. Jestem trochę kiepsa w tych rzeczach, nie wiem co dokładnie za co odpowiada. Podobno ANT+ za wykrycie urządzenia w przeglądarce, a ten communicator to własnie do zrzucania na takei strony jak run-log.
Natomiast ja mam problem ze wrzuceniem na Endomondo - tam właśnie mi wykrywa urządzenie ale nie pokazuje żadnych treningów.

#4 2014-08-08 12:44:35

Eidana
Eidana

Eidana
Mendel
Pomoże ktoś ?
Ja wczoraj zgrywałam pierwszy raz trening z Garmina 310xt . Poszło wszystko bez problemu. am zainstalowana ANT+ usb, Garmin communicator - czy coś takiego, oraz garmin express. Jestem trochę kiepsa w tych rzeczach, nie wiem co dokładnie za co odpowiada. Podobno ANT+ za wykrycie urządzenia w przeglądarce, a ten communicator to własnie do zrzucania na takei strony jak run-log.
Natomiast ja mam problem ze wrzuceniem na Endomondo - tam właśnie mi wykrywa urządzenie ale nie pokazuje żadnych treningów.

Przed chwilką zrzucałam trening z zegarka, włączyłam ANT+ wyszukał urzadzenie, coś tam poprzesyłał, potem włączyłam run-log, zaczełąm importowanie - znalazł urządzenie, wyświetlił treningi i gotowe.

#5 2014-08-12 22:56:53

wit
wit
Reputacja: +  1  -

ANT oraz Garmin Express gryzą sie ze sobą.
Jeśli ktoś zainstalował wszystko odinstalowanie często nie pomaga trzeba wyczyścić rejestry windowsa i wgrać na nowo
- Garmin Comunicator
- ANT Agent
- sterowniki USB

#6 2014-08-13 07:28:04

Eidana
Eidana

wit
ANT oraz Garmin Express gryzą sie ze sobą.
Jeśli ktoś zainstalował wszystko odinstalowanie często nie pomaga trzeba wyczyścić rejestry windowsa i wgrać na nowo
- Garmin Comunicator
- ANT Agent
- sterowniki USB

Zgodzę się, wczoraj wyskoczył mi komunikat był wyłączyła ANT agent jak włączyłam Express i dopiero wtedy mogłam zgrać trening. Jak ja to wcześniej robiłam to nie wiem

Natomiast problem mam z Expressem bo wczoraj normalnie na run-log wrzuciłam trening,a le jak łączył się chyba tym comunicator do serweru garmin connect to nei widział moje najnowszego treningu pomimo kilku synchronizacji (wł i wył zegarek dwa razy i też nic)

Edytowany Eidana (2014-08-13 07:29:41)

#7 2014-08-14 21:23:21

wit
wit
Reputacja: +  1  -

Używaj tylko agenta !!!
Możliwe, ze trzeba wyczyścić rejestr windowsa. Express jest niepotrzebny, ani do Run-loga, ani do Endomondo, ani do Garmin conect.

#8 2014-08-15 16:05:07

Eidana
Eidana

wit
Używaj tylko agenta !!!
Możliwe, ze trzeba wyczyścić rejestr windowsa. Express jest niepotrzebny, ani do Run-loga, ani do Endomondo, ani do Garmin conect.

No właśnie mam problem. Jestem w stanie bez problemowo przerzucić trening z zegarka na run-log, ale do garmin connect mam już problem. Niby przez Express synchronizuję, ale wciąż widzę ostatni (dawny) bieg, a nie ten najnowszy. Co powinnam mieć wkońcu włączonego przy zrzucaniu na connect?

Stopka forum

Narzędzia moderatora