Rejestracja / Logowanie »
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2012-06-22 16:42:14

oprycha
oprycha
Reputacja: +  0  -

Biegające dziewczyny :)

Ja mam kartę Fit Profit i jest to cudna mobilizacja Co do metody na nie-złamanie się na trasie, to mi zawsze pomaga głowa! Jak jest mi ciężko i mam serdecznie dość, a do domu przecież trzeba jakoś dobiec, to po prostu zwalniam i biegnę sobie z myślą, że przecież taki sam stan mogę mieć na maratonie i wtedy co?! -przecież się nie poddam i będę walczyła, dlatego i na treningach staram się walczyć. I przyznam, że ta metoda zadziałała

#2 2012-06-23 06:12:24

Niliiba
Niliiba

No niestety, ale wszystko siedzi w głowie. Ja dzisiaj wstałam o 4:30 i przywitał mnie pierwszy kryzys... Nawet but się nade mną nie zlitował i obtarł mi piętę co wcześniej nie miało miejsca. Na szczęście udało mi się wygrać tę nierówną walkę i pociągnęłam swój plan treningowy do końca.

--
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie...

#3 2012-06-23 10:09:28

Ulla
Ulla

O tak, głowa jest najważniejsza! Same nogi nie wystarczą. Właśnie dlatego kocham bieganie, mam te 2h dla siebie, mogę przemyśleć wszystko, przeanalizować....Całę szczęście jak na razie nie miałam jakiegoś większego momentu załamania, coś czasami boli ale daję radę Niliibo, biegasz zawsze rano? Pora dnia ma dla Ciebie znaczenie??? Jakie warunki do biegania w Warszawie? Zachęcają do codziennych biegów??

Pozdrawiam

--
[run-log.com]

#4 2012-06-23 21:05:14

Niliiba
Niliiba

W zasadzie godziny biegania są uzależnione od pracy i albo jest to 5 rano, albo 21 Pomijając samo wstawanie o 4:30, które większości wydawać się może surrealistyczne, to uwielbiam poranny chłód, rześkie powietrze i o wiele większy spokój niż o tej 21. Niestety w Warszawie raczej o to trudno
Co do samych warunków to nie są mi one straszne, choć na razie zdecydowanie zachęcają

--
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie...

#5 2012-06-25 13:37:35

annde
annde
Reputacja: +  -1  -

Ja też polecam joge. Jest to świetny odpoczynek pomiędzy treningami. Chociaż ostatnio zaniedbałam i bieganie i jogę. Oglądanie meczy na Euro i popijanie piwka w trakcie było dla mnie niezłą wymówką żeby nie iść na trening. Na szczęście mecze się konczą więc wracam do regularnych treningów. Tym bardziej, że startuję w biegu na 10km w Gdyni w przyszłym tygodniu.
A Wy startujecie w różnych biegach, maratonach? Czy biegacie tylko dla siebie?

--
[run-log.com]

#6 2012-06-25 15:10:28

annaszymaszek
annaszymaszek

Super, wlasnie chcialam to powiedziec, od dwoch lat praktykuje joge 3 razy w tygodniu i to najlepsze co moglo mi sie przytrafic, mam umiesnione plecy, ramiona, brzuch kolana.. a co lepsze joga pomaga mi nie poddawac sie i brnac do celu nawet jesli troche boli, co w bieganiu jest bezcenne

--
[run-log.com]

#7 2012-06-25 22:20:27

Niliiba
Niliiba

Po takich rekomendacjach spróbuję sama na pewno!

Ps. Tak w ogóle dzisiejsza wieczorna pogoda w Warszawie idealna na wysiłek

--

#8 2012-06-26 09:05:24

annde
annde
Reputacja: +  -1  -

U mnie pogoda na bieganie wczoraj była super. temperatura 15 stopni, lekka mżawka, w jedna stronę pod wiatr. Niestety mi zabrakło wczoraj pomysłu na przedłużenie trasy i skończyłam tylko 9km.
Muszę coś wymyśleć bo znudziła mi się trasa, na której cały czas biegam... a dzisiaj joga

--
[run-log.com]

#9 2012-06-26 17:33:43

oprycha
oprycha

Tak - zgadzam sie - Niliiba ma rację z tym porannym bieganiem! No w moim przypadku może to nie 4:30, ale tak 06:00 lekkie śniadanko - zawsze! i koło 07:00 mogę ruszać Też lubię ten chłód, budzące się miasto, rosę na trawie i taki jeszcze spokój.... ale dzisiaj na przykład idę wieczorem, bo tak mi podpasowało i tez się cieszę, także wydaje mi się, że po prostu kiedy kto ma ochotę i chęci, a wtedy przyjemność gwarantowana
Annde - tak, ja startuję, ale stosunkowo od niedawna, bo zawsze biegałam "dla siebie", ale przyznam, że połknęłam bakcyla i takie starty, gdzie każdy walczy o swój czas, wspiera się uśmiechem i w ogóle atmosfera na trasie - tak mi się spodobały, że mam kolejne cele i już nie mogę się doczekać kolejnego startu. A okolicznościowe medale cieszą oko w pokoju i tak milej na sercu jak sobie przypomnę ile pozytywnego wysiłku mnie one kosztowały. To jest miłe

#10 2012-06-26 18:37:35

Niliiba
Niliiba

Oprycha, ile czasu już biegasz regularnie?

--

Stopka forum

Narzędzia moderatora