Rejestracja / Logowanie »
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2014-12-14 19:59:53

marmolada
marmolada
Reputacja: +  0  -

Własne dyscypliny

Ponieważ nie ma na tym forum specjalnego działu dotyczącego uwag i sugestii, to piszę tutaj.

Chciałabym się spytać czy jest możliwość, żeby średni i maksymalny puls przy ustawionych przez siebie dyscyplinach (u mnie jest to spinning i orbitrek) był widoczny w opisie aktywności w kalendarzu, tak jak jest to przy dyscyplinach domyślnych (bieganie, rower), a nie dopiero po kliknięciu. Przyznam szczerze, że wklikiwanie się w poszczególne treningi, żeby porównać tętno, jest dla mnie męczące.

Przy okazji miałabym jeszcze jedną sugestię, która bardzo ułatwiłaby mi (a może także i innym) życie. Fajnie by było jakby w kalendarzu przy aktywnościach i podsumowaniach wyświetlała się także liczba kalorii spalonych podczas różnych treningów. Dla mnie, jako że mieszam w tygodniu różne typy treningów kardio, byłoby to przydatne z uwagi na pewien wspólny mianownik, który pozwoliłby mi porównać ogólną intensywność ćwiczeń w różnych tygodniach. Obecnie robię to w ten sposób, że przeliczam kalorie na kilometry wg zamiennika 1 km - 60 kcal (tyle mniej więcej spalam biegając), ale taka forma notowania nie pozwala mi z za to uchwycić spadków i wzrostów formy. Sądzę, że umieszczenie kalorii w kalendarzu (i może nawet w statystykach) pomogłoby także osobom, które ćwiczą po to, żeby schudnąć.

Edytowany marmolada (2014-12-14 20:02:28)

#2 2016-06-12 10:59:26

agniecha73
agniecha73
Reputacja: +  0  -

Własne dyscypliny

Czy można dodać formę aktywności ,,chód sportowy"? Bieganie nie zawsze jest możliwe a chód mimo wielu urazów tak. nie wiadomo dlaczego jest tak mało popularny obecnie. a bardzo przyjemny i daje mnóstwo korzyści.

Stopka forum

Narzędzia moderatora