Rejestracja / Logowanie » |
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!
|
wader3Też kiedyś strasznie się tym tematem przejmowałem. Przeglądałem fora, czytałem artykuły, przymierzałem w sklepie, im więcej wiedziałem tym trudniej było się zdecydować. Przeanalizowałem swoje stare addidasy i doszedłem do wniosku że mam nogę supinujacą. To zawęziło nieco wybór. W końcu kupiłem Nike Lunargride czy jakoś tak, bo była promocja. Potem kupiłem buty w Lidlu i te sobie najbardziej chwalę. Biegam 3 razy w tygodniu po 12-13km. Ważę 60kg. Zawody jakieś robię raz na miesiąc jak są w Lublinie, bo nie chce mi się jeździć po Polsce. Pozdrawiam
Tyle tych butów na rynku że już nie wiem jaki but wybrać .Moimi drogami są drogi asfaltowe więc wiadomo wskazana amortyzacja , tylko jaka ? Czy chodzi też o wagę ?
wader3
Ja stwierdziłem że muszę mieć buty z dużą amortyzacją .
kamilos1984Ja bym ich nie założył, ale mogę się mylić. Jeśli potrzebujesz tanich butów, kup w Decathlonie albo Lidlu czy innej Biedronce
Witam i mam pytanie czy takie buty nadają się do bieganiahttp://www.butyraj.pl/product-pol-15056-HASBY-1786D-niebieskie-buty-sportowe-meskie-do-biegania.html proszę o pomoc
Rotu79
Jak biegasz? Z pięty czy ze śródstopia? Jeśli z pięty, to faktycznie warto zainwestować w dobre buty, bo szkoda stawów. Jeśli biegasz ze śródstopia, to buty mają trzeciorzędne znaczenie - ważne, żeby były wygodne :-)