Rejestracja / Logowanie »
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2014-08-27 17:17:42

MartinTcV
MartinTcV
Reputacja: +  0  -

Pulsometr do 100zł

Witam,
Czy dostanę jakiś dobry pulsometr bez dodatkowych bajerów typu liczenie ilości spalonych kcal itp.? Chciałbym żeby pokazywał mi tylko tętno i żeby dało się ustawić minimalne i maksymalne i żeby zegarek dawał wtedy jakiś sygnał, żeby zwolnić czy przyspieszyć?
Pulsometr może być z allegro lub decathlonu.

Czy w ogóle jest sens kupować taki tani pulsometr?

--

#2 2014-08-28 10:00:56

zwojtys
zwojtys

Pulsometr do 100zł

MartinTcV
Witam,
Czy dostanę jakiś dobry pulsometr bez dodatkowych bajerów typu liczenie ilości spalonych kcal itp.? Chciałbym żeby pokazywał mi tylko tętno i żeby dało się ustawić minimalne i maksymalne i żeby zegarek dawał wtedy jakiś sygnał, żeby zwolnić czy przyspieszyć?

Witaj
Jeśli byłbyś zainteresowany to mam do sprzedania Kalenji 500SD Play (wątek niżej). Mogę przesłać Ci instrukcję obsługi na meila żebyś sobie przejrzał jakie ma możliwości (ma definiowane treningi wg pulsu, tylko ustawiasz czas treningu)
Pozdrawiam

#3 2014-08-30 15:47:24

Martins
Martins

Pulsometr do 100zł

MartinTcV
Witam,

Wszystko zależy ile masz pieniędzy do wydania. Jak około 1000 zł to kup sobie np. GARMINA 310XT (starszy model ale niezawodny) lub nowszy model. Jak nie masz takiej kwoty to kupuj cokolwiek. Ostatnio w LIDL-u były pulsometry po 55zł rozeszły się jak ciepłe bułki

Czy jest sens kupować pulsometr? Tak jest i to bardzo ważny sens. PULSOMETR jest tylko i wyłącznie dla AMATORÓW. Zawodowcy tego nie potrzebują. Do póki nie nauczysz się słuchać swojego serca i wyczuwać tempa biegu, mniej więcej swojego pulsu itd. to pulsometr jest Ci potrzebny wręcz obowiązkowy. By nie zakwaszać niepotrzebnie organizmu, by nie przekraczać pewnych wartości tętna itd.

Pozdrawiam

--
[run-log.com]

#4 2014-09-01 11:30:18

MartinTcV
MartinTcV

Pulsometr do 100zł

No ja myślałem o czymś tańszym tak jak napisałem w temacie. Najlepiej do 100zł, ale do 140-150zł też by uszło. Czytałem, że pulsometry Sigma dają radę i w razie czego skłaniałbym się do zakupu właśnie jakiegoś pulsometru firmy Sigma. Używał ktoś? Wiecie czy w trakcie treningu da radę ustawić np. 3 strefy tętna?

Przez przypadek natknąłem się na taki oto ranking pulsometrów: http://webranking.pl/2286/pulsometry/#.VAWQP2NdA4g [webranking.pl]
Myślałem nad zakupem Sigma 10.11 lub 15.11. Czy jest sens dopłacać do modelu 15.11 skoro potrzebuję tylko pomiaru tętna?

--

Edytowany MartinTcV (2014-09-02 11:41:32)

Stopka forum

Narzędzia moderatora