Rejestracja / Logowanie »
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2018-07-19 09:26:18

Bolek2018
Bolek2018
Reputacja: +  0  -

Jakie buty do biegania

Witam was wszystkich.
Potrzebuje malej a zarazem dużej pomocy.Biegam od ponad roku i nawarstwiło się kilka problemów .
Odcinki jakie przemierzam to średnio 10 km co drugi-trzeci dzień ale od jakiegoś czasu jest mi bardzo trudno to osiągnąć - muszę się zatrzymywać co bardzo zniechęca do następnego biegania.
Przede wszystkim buty- mam prośbę o pomoc w doborze butów najlepiej w granicach maks.250-300 zł.
Buty w których biegam to buty z Decatlona za 49.90- zwykle , najtańsze tanie lekkie Kalenji…
Waga-obecnie 85kg- dosyć spora ale spadło mi już 20kg……..
Wzrost 173cm
Wiek 42 l
Biegam po twardej nawierzchni po asfaldzie…….
Nie ukrywam , że zależy mi na czymś bardzo lekkim.
Drugi problem to kolana- nie daje rady , po odcinku 6-7 km zaczynają piec i zaczyna się jazda.Kupiłem trzy dni temu opaski to biegnąc w trakcie ulewy mimo mocnego dopięcia pospadały mi z kolan.
Dodatkowo nadmienię iż po bieganiu a nawet i w trakcie mocno boli cześć środkowa nogi przedniej ( obydwu) pomiędzy kolanem a stopą- jak by mi ktoś kijem poobijał.Ból ustępuje po dwóch dniach i znowu biegam.
Z góry dziękuję za mądra pomoc.
Pozdrawiam was wszystkich
Bolek

Edytowany Bolek2018 (2018-07-19 09:31:01)

#2 2018-07-26 08:38:58

ElaZrowera
ElaZrowera

Jakie buty do biegania

Jeśli biegasz po asfalcie musisz wybrać inne buty niż te do biegania w terenie… Sprawdź konkretne modele Buty do biegania po mieście sprzedaje Salomon.
Musisz zwrócić uwagę, czy buty mają odpowiednią amortyzację. Może to być element pomiędzy podeszwą zewnętrzną i środkową. Jeśli nie zainwestujesz w porządne buty nie będziesz komfortowo pokonywać twardej albo nierównej nawierzchni. Sprawdź sobie modele takie jak X-Scream albo Sonic. Na megaoutdoor jest promocja z tego co wiem. Zerknij sobie,może akurat coś będzie w Twoim rozmiarze: https://www.megaoutdoor.pl/page,categories,cut,2,id,405,buty-salomon-do-biegania-w-miescie.html

A biegasz ze śródstopia? Może biegasz całą powierzchnią stopy? Ciężar źle się rozkłada po ciele. Wszelkie bóle skonsultuj z lekarzem, to będzie najlepsza rada. Poza tym biegasz bardzo dużo, jesteś pewny, że nie jesteś zmęczony? Pokonując takie dystanse musisz mieć dobre buty, bo doprowadzisz się do kontuzji, a szkoda byłoby Twojej pracy

Swoją drogą gratuluję efektów

#3 2018-11-18 16:09:06

Lerium
Lerium

Jakie buty do biegania

Za taką kwotę ciężko będzie znaleźć coś sensownego. Lepiej jest dołożyć i kupić coś porządnego, jak np te biegówki https://tricentre.pl/product-pol-1605-ON-RUNNING-buty-do-biegania-meskie-CLOUDFLOW-granatowo-pomaranczowe.html od On Running.

Stopka forum

Narzędzia moderatora