| Rejestracja / Logowanie » |
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!
|
0
). Wpadłam teraz na pomysł - czemu nie zacząć biegać? Mam teraz czas i pogoda jest ładna... Mam tylko jedno pytanie zanim zacznę. Czy wysoka krótkowzroczność nie jest jakimś problemem przy bieganiu? Mam wadę ok. -9,5DB na obu oczach, ciśnienie w gałkach ocznych niskie(czyli bardzo dobre) i siatkówkę też ładną, jak na taką wadę. Zawsze miałam zwolnienie z biegów długodystansowych(takich na wf na czas), ale teoretycznie mogę uprawiać sporty, w których nie trzeba dźwigać. Zresztą jeśli chodzi o te zakazy przy wadach wzroku, to są najróżniejsze opinie na ten temat. Może ktoś biega z taką wadą i może się wypowiedzieć
0
r2d2
Witam. Tak dużej wady nie posiadam, u mnie jest to -6,5. Biegam od 4 lat, ćwiczę umiarkowanie siłowo. Oprócz technicznych problemów z okularami nic mi nie dolega.
), wycieczki po górach, narty i pływanie, to z bieganiem też nie będzie problemu
Edytowany Mistrzuu (2018-07-23 09:41:43)