Rejestracja / Logowanie »
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2011-08-15 18:44:43

andrewawesome
andrewawesome
Reputacja: +  0  -

Siła biegowa

Jakie przerwy między odcinkami??? Zresztą nieważne, takiej siły biegowej nie wykonują biegacze, którzy zasuwają półmaraton w 1h 10m, więc dla swojego dobra zmniejsz objętość tego treningu trzykrotnie. Dla osoby trenującej trzy razy w tygodniu lekkie biegi proponowałbym coś takiego:

trucht i przebieżki mogą zostać ;>

3x (Skip C 50m + Skip A 50m + Wieloskok 50m + Podskoki 50m) przerwa ok. 200m w truchcie, wszystko wykonywane na płaskim terenie

4-6 ok. 20-30 sekundowych podbiegów

PS: A jakieś ćwiczenia na brzuch i grzbiet robisz, bo te mięśnie wbrew pozorom odgrywają w bieganiu nie mniejszą rolę niż nogi... ??

#2 2011-08-21 16:24:45

WooKasZ
WooKasZ

Siła biegowa

przebieżki koniecznie na koniec treningu przenieś i dłuższą rozgrzewkę zrób.

Pozdr!
Łukasz

--
[run-log.com]

#3 2011-08-30 20:06:39

MartinTcV
MartinTcV

Siła biegowa

Tak rozpisałem ten trening, żeby nie trwał za długo, bo w zamyśle miałem, że od września będę miał od pn do pt 4 treningi SW na 9, z wyjątkiem wtorku i chciałem siłę biegową robić po treningu jednego dnia, czyli zacząć przed 21. Chciałem robić 10 przebieżek, ale piszecie, że za dużo to raczej macie rację, bo ja nigdy takiego treningu nie wykonywałem tylko zwykłe bieganie. Na początek dam 5 przebieżek, a z czasem będę je zwiększał...
15 min rozgrzewki w biegu to za mało? Gdybym chciał biegać 8km przed przebieżkami i resztą treningu to zająłby mi on chyba z godzinę, ale może i wyszłoby to na dobre.

Co do brzucha i grzbietu, o co pytał andrewawesome to ćwiczę te partie jak i wszystkie inne.
Jestem po A6W, teraz trenuję brzuch z obciążeniem (jeszcze prawie 7 tygodni) i potem ABS2.
Od poniedziałku do piątku podciągam się, wykonuję trening Armstronga i do tego 2 razy w tygodniu ćwiczenie na plecy w treningu ogólnorozwojowym...

Jakoś na początku października wskakuję na siłowni na split 3-dniowy, więc raz w tygodniu będą trenowane nogi.

--

Stopka forum

Narzędzia moderatora