Rejestracja / Logowanie »
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!

• Nie jesteś zalogowany.
  • Indeks
  • » Imprezy
  • » MSM czyli maraton w Tromso - czy ktos ma jakieś doświdczenia w tym temacie? [RSS Feed]

#1 2013-01-10 11:55:58

zjzbigniew
zjzbigniew
Reputacja: +  0  -

MSM czyli maraton w Tromso - czy ktos ma jakieś doświdczenia w tym temacie?

Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych.

Planuję wyjazd na maraton w Tromso (Norwegia), który odbędzie się w tym roku 22 czerwca.

Nie mam żadnych doświadczeń w tym zakresie. Może ktoś ma jakieś doświadczenia z tym biegiem, czy regionem Norwegii. Za każdą dobrą radę, czy informację, która ułatwi mi realizację mojego planu z g.óry dziękuję.

Zbyszek

#2 2013-06-12 09:30:37

zjzbigniew
zjzbigniew

sawi
Wybierałem się tym rok ale termin prawdopodobnie nie pozwoli. Jeśli chodzi o wskazówki to za wiele Ci nie podpowiem tyle co z opowieści znajomych. Pierwsze 21 km jest zdecydowanie odcinkiem pnącym się ku górze wzdłuż mostów a następne to nawrotka i z kolei dosyć odwrotna sytuacja. Maraton ten nie należny do najłatwiejszych zresztą to widać po czasach zwycięzców ale za to atmosfera nadrabia no i jest zdecydowanie międzynarodowym więc na pewno spotkasz tam swoich rodaków,
powodzenia,
K.S.

Wielkie dzięki za te choć szczątkowe informacje. Nie zamierzam pobijać rekordów, bo jeśli dobiegnę to i tak bedzie rekord (mój pierwszy maraton). Ciesze się że atmosfera jest tam ok. Polaków na liscie startowej nie brakuje, więc postaram się do kogoś dołączyć na trasie. W grupie raźniej. Po powrocie spróbuję wrzucić na forum kilka słów o imprezie to w przyszłości może ktoś skorzysta. Pozdrawiam
Zbigniew

#3 2013-07-02 10:15:21

zjzbigniew
zjzbigniew

Pozdrawiam i oto moja krótka relacja.
Miejsce bardzo ładne. Trasa ciekawa dwa razy przez charkterystyczny dla Tromso most (podbiegi), ale później również nie całkiem płaska. Pogoda dopisała. Przed samym biegiem, który rozpoczął się o godz. 20.30 przestało padać. Temperatura ok. 12-14 stopni C. Pierwsze 2 godziny nawet momentami ze słońcem, potem króciutko lekka mżawka i do końca pochmurnie ale bez opadów. Dałem radę choć zajęło mi to 4h 43 min (mój pierwszy raz - przed startem trochę kłopotów zdrowotnych). Atmosfera na trasie super. Mieszkańcy i organizatorzy często zagrzewali okrzykami i oklaskami wszystkich biegaczy, którzy przyjechali praktycznie z całego świata. Ekip z Polski też nie brakowało. Pozdrawiam w tym miejscu JARO z Wrocławia, z którym wspieraliśmy się na trasie. Polecam gorąco tą imprezę, a za rok jubileuszowa bo 25 jego edycja. Trzeba jednak pamiętać, że to dość daleko na północy i łączne koszty wyprawy są wysokie. Samo wpisowe na maraton ok. 350PLN. Jeśli ktoś ma jakieś pytania służę ewentualnie na forum swoją wiedzą lub polecam oficjalna stronę maratonu http://www.msm.no/. [msm.no] gdzie dostępne są również zdjęcia.

• Indeks
  • » Imprezy
  • » MSM czyli maraton w Tromso - czy ktos ma jakieś doświdczenia w tym temacie? [RSS Feed]

Stopka forum

Narzędzia moderatora