Rejestracja / Logowanie »
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2012-08-30 14:20:55

Cucullus
Cucullus
Reputacja: +  0  -

Buty dla duzej kobiecej stopy

Witam serdecznie.
Zwracam się do Was z prośbą o radę. Otóż chciałem zarazić swoją narzeczoną pasją biegania, nawet się już zgodziła, ale po pierwszym bieganiu okazało się, że jej obuwie sportowe jest beznadziejne i przydałoby się zaopatrzyć w coś porządniejszego. Poszliśmy ładnie do sklepu biegacza, i jak normalnie moja kobieta nosi rozmiar 41, tak w sklepie okazało się, że żeby wygodnie sobie biegać, potrzebuje buta o rozmiarze 27,5 cm. Problem tkwi w tym, iż kobiece obuwie jest produkowane zasadniczo do wielkości 26 ewentualnie 26,5 cm... Pan w sklepie powiedział, że buty damskie i męskie różnią się budową i kobiece są jednak inne. Narzeczona wyszła ze sklepu zdruzgotana, marudząc mi, że nawet butów sportowych sobie kupić nie może..
No i co robić w takiej sytuacji? Szukać jednak butów z męskiej kolekcji? Na co wtedy zwracać uwagę?
Na koniec dodam, że narzeczona ma stopę pronującą, ale biega na palcach... (co w sumie też jest dla mnie dziwne, bo kiedy sobie powolutku truchtamy, to mówię jej, żeby na całą stopę spadała).
Jeżeli ktoś będzie w stanie pomóc, to ja będę baaardzo wdzięczny Pozdrawiam.

#2 2012-09-13 11:39:38

Cucullus
Cucullus

Mam rozumieć, że nikt nie jest w stanie nawet słowa w tym temacie napisać? Jeżeli coś przegapiłem, jakiś temat, to przepraszam, ale szukałem na forum. A w tym momencie to nie wiem czy mój temat jest tak prozaiczny czy tak mega trudny czy już sam nie wiem co.

#3 2012-09-27 06:09:10

Niliiba
Niliiba

Umieszczenie tematu w dziale "Trening biegowy" powinien pomóc
Swoją drogą moje stopy też do małych nie należą i rozwiązałam ten problem kupując buty z działu UNISEX na stronie bieganie.biz [bieganie.biz] (oczywiście wcześniej się wymierzyłam itd.). Zaopatrzyłam się w Pumy Faas 500 Jam i jestem bardzo zadowolona:

Zaznaczam, że mam stopę neutralną. Być może z tym wiąże się też pewna łatwość zakupu.

--
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie...

#4 2012-10-02 14:33:16

Cucullus
Cucullus

Dzięki wielkie za odp Wydawało mi się, że dział jest odpowiedni... Buty to w końcu sprzęt... Tak czy inaczej, dzięki

#5 2012-10-03 11:00:42

Sonatina
Sonatina

A szukaliście na allegro?
Ja kupiłam tam Mizuno Inspire 7, długość wkładki 27cm, na stopę pronującą, za jakieś 270zł i jestem bardzo zadowolona. Było w opisie napisane, że są damskie, ale wydaje mi się, że to właśnie taki unisex
Teraz biegam w Nike Air Max 180, bo w Mizuno jest mi juz troche za zimno w stopy. Też na allegro są duże rozmiary... Dla mnie są rewelacyjne.

#6 2012-10-05 07:20:11

Saszun
Saszun

Cucullus
Dzięki wielkie za odp Wydawało mi się, że dział jest odpowiedni... Buty to w końcu sprzęt... Tak czy inaczej, dzięki

Pewnie się na tym zbytnio nie znam ale wydaje mi się że zasadnicza różnica w budowie stopy między kobietą i mężczyzną polega na jej szerokości. Ja mam bardzo wąską stopę więc postanowiłem dodać kilka słów od siebie.
Również używam butów Puma Faas500 od ponad pół roku, są stosunkowo wąskie więc myślę że dla kobiety się nadają. Mam stopę naturalną. Jeśli jednak piszesz że narzeczona biega na palcach to chyba fakt że stopa jej jest pronująca nie ma większego znaczenia.
Zapoznaj się z ofertą sklepu http://www.runnersclub.pl [runnersclub.pl] ja tam już parę rzeczy kupiłem. W większości przypadków ceny mają nie do pobicia.
Pamiętajcie jeszcze że do biegania buty powinny być trochę większe aby został luz na palce. Ma to znaczenie przy dłuższych dystansach (dla mnie ponad 20km). Ale po wizycie w sklepie dla biegaczy zapewne to wiecie.

--

Stopka forum

Narzędzia moderatora