| Rejestracja / Logowanie » |
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!
|
Rower jest dobrym dopełnieniem ale dla osób które i tam potrafią kontrolować tempo (ja z tym zawsze miałem problem) nie lubię jeździć wolno. Z mojego doświadczenia wynika że najlepszym wypełniaczem jest jednak pływanie/basen .
. Proponuje szybki marsz. (w moim wypadku 3km =24min )
no i wzmocni się równomiernie wszystkie mięśnie co pomoże przy prawidłowej postawie przy bieganiu ... wymądrzam się tak bo sama zaliczyłam naderwanie ścięgna achillesa i naderwany mięsień brzuchaty przez to, że chciałam biegać i nic więcej
serce i płuca dawały radę i zmęczenia nie czułam ale nogi powiedziały - co za dużo to nie zdrowo! i teraz przy bieganiu 3 razy w tygodniu po godzinie raz w tygodniu godzinę spędzam na siodełku i jak tylko mogę to dorzucam basen.
kilka złamań , wybicia palców, rany cięte ......długo by wyliczać . Różnie z tym bywa. Ale faktycznie czym bardziej urozmaicone treningi i aktywności tym więcej partii ciała (mięśnie, ścięgna stawy) angażujemy do pracy co przekłada się na ogólny lepszy stan "zdrowia" koordynacji, wydolności itd . Ja bym pływał najchętniej codziennie . ale nie przepadam za basenami. yłk
ale to znaczy, że wiosna!!!!
a tak na serio to miałam okazję w zeszłym roku trochę pośmigać rowerkiem po mazurach - przepiękne tereny i szlaki rowerowe i normalnie w tym roku muszę tam wrócić ale już ze swoim rowerem