Rejestracja / Logowanie »
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2012-08-03 13:35:42

graveozz
graveozz
Reputacja: +  0  -

Garmin Forerunner 110, 210, pytanie.

Witam

Czy urządzenia jak w temacie FR 110, 210 zapisują ślad gps, czyli, czy da się potem, po załadowaniu pliku, zobaczyć przebiegniętą ścieżkę na mapie, co widać przy otwarciu strony głównej run-loga (ostatnio dodane aktywności). Wiem, że wyższe modele 305, 405 i 410 dają taką możliwość, ale co z tymi tańszymi?

Ktoś korzysta z tego typu "zabawek"?

#2 2012-08-30 11:50:04

graveozz
graveozz

Widzę, że popularnością sprzęt typu FR 110 nie ma szans z np. 305, tak czy siak od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem 110-ki (nabytej w okazyjnej cenie na znanym portalu aukcyjnym), zatem sam odpowiem na zadane przez siebie samego w powyższym poście pytanie, a nóż widelec komuś się to przyda.
Otóż da się jak najbardziej zobaczyć na mapie przebiegniętą z Forerunnerem 110 trasę.
Co do run-log`a nie da się pliku wgrać bezpośrednio z urządzenia garmina, bo 110 mają jakiś dziwny format zapisu danych (póki co nie obsługiwany przez run-log - może to się zmieni), ale już do portalu garminconnect da się bez problemu wysłać plik, potem tylko wyeksportowanie do przyjmowanego przez run-log formatu i można dalej cieszyć się ulubionym portalem monitorującym postępy w treningach.
A samo urządzenie, bez bajerów, ale podstawowe moje wymagania spełnia, mierzy przebiegnięty dystans i prędkość lub tempo, do tego monitoruje tętno, a na koniec można wszystko pięknie zobaczyć na mapkach google i wykresach polecam!

[run-log.com]

#3 2013-06-03 15:45:55

Bernard
Bernard

Witam. Właśnie rozważam zakup FR 110. Graveozz, rozumiem, że po eksporcie treningu do Garmin Connect jest podana wartość HR średnia i maksymalna dla każdego międzyczasu ale czy HR dostanę także w postaci wykresu? Można na siebie nałożyć wykresy tempa, wysokości i HR? Możesz podać link do jakiegoś treningu na Garmin Connect zarejestrowanego przy pomocy FR 110? Będę bardzo wdzięczny za szybką odpowiedź bom napalony okrutnie i gotowy zamawiać

P.S. Najważniejsze pytanie, czy nadal jesteś zadowolony?

--
Bernard

[run-log.com]

#4 2013-06-07 12:28:51

graveozz
graveozz

Wszystko o czym piszesz, jest dostępne na connect.garmin.com
Mało, że masz wykresy to możesz sobie również uruchomić animacje pokazującą jak się zmieniało tętno na jakiej wysokości i przy jakiej prędkości, na którym kilometrze itd itp.
Link wysłałem Ci prywatną wiadomością.
Od dość długiego czasu istnieje również możliwość importowania plików z GPS-a bezpośrednio do run-log`a (obecnie wersja beta) nie jest tutaj wszystko pokazane tak efektywnie jak na stronie garmina, ale w moim przypadku przywiązanie do portalu zwyciężyło.
Rozumiem Twoje emocje przy zakupie miałem tak samo, inwestycji nie żałuję i polecam z czystym sumieniem, wprawdzie brakuje troszkę wirtualnego partnera czy interwałów, ale wiesz apetyt rośnie w miarę jedzenia, a przeskok cenowy między 110, a modelem z wymienionymi parametrami jest dość spory.
GPS stał się partnerem każdego treningu, od jakiegoś czasu nie biegam już z opaską HR bo zaczęła mi przeszkadzać (uwierać, a bieganie na puls to już nie moja bajka) ale z pozostałych funkcji jestem bardzo zadowolony.

Edytowany graveozz (2013-06-07 12:32:40)

#5 2017-10-27 18:28:19

wiken1904
wiken1904

Witam
Mam nadzieję, że ktoś zobaczy ten wątek i jest w stanie mi pomóc.
Ostatnio zalałam mój zegarek i od tamtej pory przestał działać. Zastanawiam się, czy wystarczy tylko wymienić baterię czy muszę jednak zainwestować w coś nowego?
Z góry dziękuję za pomoc

Stopka forum

Narzędzia moderatora