Rejestracja / Logowanie » |
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!
|
graveozz
Nie odczuwam tego jako kontuzji, ale ten dział forum wydał mi się najodpowiedniejszy do zadania nurtującego mnie pytania.
Zatem, przy robieniu przysiadów praktycznie przy każdym jednym słyszę dziwny trzask dobiegający z moich kolan, mało tego często przy szybkim (biegowym) wchodzeniu po schodach, słyszę podobne chrupnięcia dobiegające z okolic kostek, podobnie dzieje się przy wspinaniu się na palce przy rozciąganiu łydek.
Prawdę mówiąc jakoś szczególnie mi to nie przeszkadza, choć małżonka moja czuła na ten dźwięk, śmieje się że jestem już starym reumatykiem.. i tak sobie dumam, da się coś na to poradzić (na strzykanie, nie na małżonki żarty ), czy ktoś ma podobne objawy?
Co myślicie? Czy owe dźwięki wydobywające się z stawów powinny mnie zaniepokoić?
[run-log.com]
jonai
Nie wiem jak jest w twoim przypadku, bo to musi ocenić lekarz, najlepiej na USG.
jona
wyszło mi,że mam zwyrodnienia kolan.
jona
niestety kolano bolało i usłyszałam od ortopedy. REHABILITACJA
jona
OLEJ LNIANY BUDWIGOWY ( koniecznie taki, od nazwiska lek dr. BUDWIG).
jona
biegłam Bieg Powstania Warszawskiego, z wynikiem średnim, ale cóż 32.41.
jona
Ja zrezygnowałam z kawy na rzecz INKI pomyśl i o tym.
graveozz
Dzięki za błyskawiczną odpowiedź!jonai
Nie wiem jak jest w twoim przypadku, bo to musi ocenić lekarz, najlepiej na USG.jona
wyszło mi,że mam zwyrodnienia kolan.
No to się przestraszyłem nie na żarty. Lekarz, USG, uff.. na samą myśl o kontakcie ze służbą zdrowia mam niekontrolowane odruchy..jona
niestety kolano bolało i usłyszałam od ortopedy. REHABILITACJA
W moim przypadku o bólu kolan czy w ogóle jakimkolwiek bólu mowy raczej nie ma, tylko to niepokojące donośne chrupanie (zawsze myślałem, że to taki mój urok). Co prawda po przebiegnięciu półmaratonu kolana bolały po zewnętrznej stronie, ale uznaję to za normę przy takim wysiłku.jona
OLEJ LNIANY BUDWIGOWY ( koniecznie taki, od nazwiska lek dr. BUDWIG).
A co to takiego? Lek, suplement zwykły olej z marketu? Gdzie to dostać i czy naprawdę warto?jona
biegłam Bieg Powstania Warszawskiego, z wynikiem średnim, ale cóż 32.41.
10 km w 32 minuty to średni wynik? Hmm, dla mnie to bardzo dobry wynik! Gratuluję!jona
Ja zrezygnowałam z kawy na rzecz INKI pomyśl i o tym.
Picie kawy może powodować strzykanie stawów? Szczęściem nie pijam kawy a do inki mam jakiś awers jeszcze z czasów dzieciństwa, więc nie muszę z niej rezygnować. A dziś przy przysiadach kolana znów "zaśpiewały swoją pieśń".
Witaj!
Tak bardzo się nie stresuj, pisałam o moich przygodach z trzeszczącymi kolanami, co miało na celu wskazanie właściwej drogi ( USG ), ale przecież diagnoza może być zupełnie inna!. Czego ci życzę!!!!. Kawa wypłukuje mikroelementy i odwapnia więc w nadmiernej ilości jest niewskazana. Ja o tym zapomniałam. Korporacja rządzi się swoimi prawami : stres jest na porządku dziennym więc i kawa leje się strumieniami.Ci co nie palą muszą się jakoś ratować, obliczyłam kiedyś ,że w ciągu dnia spędzałam za biurkiem o godzinę więcej niż moja koleżanka. Nie miałam o to pretensji, ale zwiększyłam wizyty w kuchni. Rozstałam się z korporacją, nie z powody kawy czy koleżanki.
Jeśli chodzi o Olej Lniany Budwigowy- to jak czytam z poniższej broszurki pomaga na :
choroby nowotworowe, zapalenia stawów w tym skrzypnięcia ( ma zdecydowanie pomóc po systematycznym stosowaniu, już po ok. 3 miesiącach),choroby autoimmunologiczne, układ nerwowy ( w tym stwardnienie rozsiane ( początkowa faza szczególnie), układ sercowo-naczyniowy, układ trawienny, zaparcia, hemoroidy, nadwaga i otyłość,cukrzyca, działa pozytywnie na mózg, ciąża ( zdrowie niemowlęcia), ADHD,wysychanie błon śluzowych, łuszczyca i inne.
Ja po krótkiej lekturze postanowiłam spróbować, a co mi tam! . Kupiłam go w Zdrowej Żywności, firmy OLEOFARM 500 ml.-33 zł, ale można kupić taniej, np. na Allegro. Dodatkowo pytaj o broszurkę pt.:Olej Lniany Budwigowy-nieoczyszczony. DIETA dr. BUDWIG. Dodatkowo polecam GLUKOZAMINE 1000- kupisz np. w sklepach dla sportowców ( ja z mężem kupujemy na Ursynowie amerykańskiej firmy NOW ). Niestety tania nie jest, ale w opakowaniu jest 180 kapsułek. Dawka- 1 kapsułka 1-2 razy dziennie.
Są też innej firmy, ale my jakoś jesteśmy wierni tej firmie.
Pozdrawiam i trzymam kciuki !!!!!!
JONA
jona
Kawa wypłukuje mikroelementy i odwapnia więc w nadmiernej ilości jest niewskazana. Ja o tym zapomniałam. Korporacja rządzi się swoimi prawami : stres jest na porządku dziennym więc i kawa leje się strumieniami.
jona
... jak czytam z poniższej broszurki pomaga na... :
jona
Rozstałam się z korporacją, nie z powody kawy czy koleżanki.
jona
Ja po krótkiej lekturze postanowiłam spróbować, a co mi tam!
jona
To średni wynik, dla niektórych nawet słaby, może jak zacznę regularnie trenować to będzie lepiej.
jona
Jak ktoś się zajmuje ruchem to trzaskanie stawami jest raczej normalne. Powinno się wytrzaskać przy rozgrzewce