Rejestracja / Logowanie » |
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!
|
annaszymaszek
kochani, walsnie sie chcialam zapytac kto go juz przebiegl, czy jest trudny, czy raczej w porzadku, ogolne wrazenia, czy nie za goraco, chce go przebiec, w dodatku to moj pierwszy. Czekam z niecierpliwoscia na Wasze uwagi
Mateo_kslo
Z limitem 6 godzin to maraton tak naprawdę można przejść marszobiegiem, ale przygotowanie 6 miesięcy wcześniej trzeba zacząć. Mam gdzieś program przygotowania dla amatora na czas 4,30 - 5h, ale żeby go rozpocząć trzeba być w stanie przebiec bez przerwy 8km w tempie poniżej 6min/1km
Edytowany emilr10 (2012-06-26 05:52:24)
emilr10annaszymaszekNie chciałbym Cię zniechęcic ,ale dystans maratonu jest bardzo wymagający.Wydaję mi się,że próba pokonania go w pierwszym sezonie biegowym tj.porywanie się z motyką na słońce.Najlepiej pobiegac ze 2a sezony i pózniej zaczac myslec o królewskim dystansie.Na razie trenuj krótsze dystansy,poprawiaj życiówki
kochani, walsnie sie chcialam zapytac kto go juz przebiegl, czy jest trudny, czy raczej w porzadku, ogolne wrazenia, czy nie za goraco, chce go przebiec, w dodatku to moj pierwszy. Czekam z niecierpliwoscia na Wasze uwagi
na 10km i półmaratonie,a dopiero potem maraton który będzie naturalnym procesem.Ja troszkę biegam i waham się ciągle nad swoim debiutem,ale moze do odwaznych świat należy?
emilr10Mateo_ksloJeżeli przed startem w maratonie od razu myślimy o marszobiegu to zdecydowanie nie jesteśmy odpowiednio przygotowani i tym bardziej powinniśmy przełożyc start na pózniejszy termin.Wg mnie lepiej poświecic trochę więcej czasu na trening i ukończyc maraton w dobrym samopoczuciu.Jeśli zbyt wcześnie zmierzymy się z królewskim dystansem to na pewno nie prędko staniemy na starcie 2gi raz.,a wynik rzędu 5-6 gzodz.napewno nie powala.Nie wiem czemu,nastała taka moda że dopiero zaczynam biegac i biegnę maraton,a że przejdę go połowę to juz nie ma znaczenia???
Z limitem 6 godzin to maraton tak naprawdę można przejść marszobiegiem, ale przygotowanie 6 miesięcy wcześniej trzeba zacząć. Mam gdzieś program przygotowania dla amatora na czas 4,30 - 5h, ale żeby go rozpocząć trzeba być w stanie przebiec bez przerwy 8km w tempie poniżej 6min/1km
[run-log.com]