Rejestracja / Logowanie »
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2018-05-20 13:32:53

Bieggg
Bieggg
Reputacja: +  0  -

Jaki plan treningowy na 10 km poniżej 40 min w 4 miesiące

Witam! Ze względu, że powracam do biegania po rocznej przerwie, chciałbym osiągnąć nowe cele. Jednym z nich są zawody jakie odbędą się we wrześniu tego roku. To znaczy że mam 4 miesiące na poprawę kondycji by zejść poniżej 40 min. Mój najlepszy czas przed roczną przerwą wynosił około 45 min na 10 km ale biegłem sam, więc na zawodach bym wycisnął lepiej. Mój dzisiejszy czas jest w przybliżeniu 55 min. Wiem może się wydawać, że porywam się z motyką na słońce ale jestem ambitny i bardzo mi na tym celu zależy. Więc jeśli znacie odpowiednie plany treningowe czy dodatkowe ćwiczenia byłbym bardzo wdzięczny i z pewnością w ciele je w plan treningowy.
Planuje przez w te wakacje bardzo mocno poćwiczyć nawet 3 razy dziennie, dodatkowo treningi siłowe, skakanka, codzienna gimnastyka, sprinty i interwały oraz długie wybiegania, na dodatek bym sięgnął po odpowiednią suplementacje kreatyną. Co o tym myślicie? Bo jak na razie jestem na budowaniu bazy biegowej.

Mój wzrost 168; Waga: 50kg; Wiek 16 lat;
Bardzo dziękuję za wszystkie opinie; Pozdrawiam!

#2 2018-08-27 10:00:58

Kiruna
Kiruna
Reputacja: +  0  -

Jaki plan treningowy na 10 km poniżej 40 min w 4 miesiące

Jeśli tak regularnie biegasz, to pomyśl o kupieniu sobie odpowiedniej odzieży treningowej dla biegaczy. Znajdziesz duży wybór w tym polskim sklepie https://repinpeace.com/pl/80-run-in-peace?p=2 . Producent w szyciu tych ubrań stosuje najnowocześniejsze technologie. Doskonale sprawdzają się podczas długich i intensywnych treningów.

Edytowany Kiruna (2018-08-27 10:01:49)

Stopka forum

Narzędzia moderatora