Rejestracja / Logowanie »
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2017-09-13 16:05:33

lucius
lucius
Reputacja: +  0  -

treningi nie działają...

Hej,
Nie wiem dlaczego, ale już długi czas nie widzę u siebie progresu. Treningi robię różnorodne. Głównym celem są starty na 10km na asfalcie. Może ktoś podpowie gdzie robię błąd…

#2 2017-10-10 09:00:05

chrupek
chrupek

treningi nie działają...

Co masz na myśli poprzez “treningi nie działają”? Jakich konkretnie skutków po treningu oczekujesz?
Trudno cokolwiek podpowiedzieć, jeśli prawie się nic nie wie o danej sytuacji.

--

#3 2017-10-16 08:29:21

lucius
lucius

treningi nie działają...

Myślę, że dieta jest ok, zdrowe odżywianie.
Głównie warzywa, owoce.
Ograniczenie mięsa, raz w tygodniu trochę mięsa (kiełbasa długodojrzewająca, którą muszę skończyć…)
Warzywa gotowane na parze, kasze różnego rodzaju, ryże.
Ostatnio BCAA i izotonik przed i po wyczerpujących treningach, długie wybiegania ponad 15km lub sesje szybkościowe.

Ostatnie tygodnie ok 100km/tydzień, dodatkowo 3 sesje ćwiczeń w tygodniu po 30-40min.
Przy bieganiu powyżej 100km łatwo łapię jakieś drobne kontuzje, które wykluczają mnie na 3-4dni z treningów.
Można szczegóły sprawdzić w moim dzienniczku

pozdrawiam

#4 2017-11-09 13:48:31

luciowisla
luciowisla

treningi nie działają...

lucius
Myślę, że dieta jest ok, zdrowe odżywianie.
Głównie warzywa, owoce.
Ograniczenie mięsa, raz w tygodniu trochę mięsa (kiełbasa długodojrzewająca, którą muszę skończyć…)

Na 90% jesz źle, za mało, trenujesz zbyt dużo i efekt jest jaki jest - może warto pomyśleć o jakimś roztrenowaniu, czasowym podbiciu kalorii żeby CUN mógł się zregenerować?

#5 2018-01-26 18:00:17

jibboom
jibboom

treningi nie działają...

w dziale plany treningowe jest świetny trening, uwierz w to i motywuj się cały czas, kup sobie kompresje, używaj maści na nogi i noś czapkę mamy zimę, jak cię przewieje to dopiero na zawodach przypomnisz sobie swoje prawdziwe szanse, pozdro

#6 2018-06-06 12:43:25

runnerss
runnerss

treningi nie działają...

Wydaje mi się, że problem tutaj moze być w:
kiepskiej diecie
nieregularnych treningach
przetrenowaniu się (trening powinno się dostosować do swoich możliwości)\

No i na efektywność treningu wpływa również temperatura. O wiele gorzej biega sie jak jest gorąco. Gdy świeci słońce, biega sie o wiele gorzej. O wiele lepiej treningi zaplanować sobie z rana i wieczorem. Kiedy nie ma takiego gorąca.
http://www.biegiemprzezpolske.pl/jak-biegac-latem-nie-daj-sie-upalom/

Edytowany runnerss (2018-06-26 06:55:45)

Stopka forum

Narzędzia moderatora