Rejestracja / Logowanie »
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2017-03-01 09:22:15

jmalll
jmalll
Reputacja: +  0  -

Czy można wyleczyć dyskopatię

Orientujecie się czy jest możliwośc całkowitego wyleczenia dyskopatii? Przeszkadza mi to w bieganiu.

#2 2017-03-01 10:25:41

akal
akal

W wielu przypadkach pomaga rehabilitacja. Jesli jednak rehabilitacja nie jest u Ciebie skuteczna to pozostaje jedynie operacja
http://bolkregoslupa.net.pl/leczenie-dyskopatii/

Na stronie opisane są wszystkie sposoby leczenia dyskopatii.
W przypadku takiego schorzenia, jak np. dyskopatia lędźwiowa leczenie operacyjne polega na usunięciu całości lub części krążka międzykręgowego, który powoduje ucisk na nerwy zlokalizowane w obrębie kręgosłupa.

#3 2017-07-27 10:21:40

Weronikatym
Weronikatym

u mnie wyjściem była operacja, gorąco nie polecam, męczarnia i trzeba zmienić całkowicie tryb życia

#4 2018-10-30 09:38:19

runnerss
runnerss

Weronikatym
u mnie wyjściem była operacja, gorąco nie polecam, męczarnia i trzeba zmienić całkowicie tryb życia

Z jednej strony tak bo operacja to zawsze jest pewne obciazenie.Z drugiej strony raczej nie było tutaj wyjścia prawda? Sam mam dyskopatię oraz czytałem o metodach leczenia tego schorzenia oraz operacja jest traktowana jako ostateczne wyjście z sytuacji. Zwykle pomaga

zmiana trybu życia
joga
codzienne cwiczenia
oaz oczywiscie rehabilitacja w gabinecie rehabilitacji ( takie cwiczenia potrafią w przypadku dyskopatii dawać o wiele lepsze działanie niż jakiekolwiek leki).
https://sprzedawacz.pl/zdrowie_uroda/zdrowie/rehabilitacja/rehabilitacja-czym-jest-i-kiedy-warto-z-niej-korzystac.html

Edytowany runnerss (2018-11-29 07:57:47)

#5 2018-11-21 20:11:20

mclakiewicz
mclakiewicz

Nie można (nie licząc operacji). Można jedynie pozbyć się objawów - rehabilitacja, wzmacnianie pleców i grzbietu, masaże, rozciąganie, elektrostymulacja…

Stopka forum

Narzędzia moderatora