Rejestracja / Logowanie »
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2014-11-11 21:32:54

hardcorius
hardcorius
Reputacja: +  0  -

jakie buty do biegania

Witam, niedawno zacząłem biegać (na razie największy dystans jaki zrobiłem to 6 km) jednak pojawił się problem - odcisk na części stopy tej tuż pod palcami , który uniemożliwiał w drastycznych przypadkach chodzenie a co dopiero bieganie. Co prawda zagoiło się ale szukam takich butów, żeby to się więcej nie stało.
Mam 199 cm wzrostu, 80kg wagi i stopy chyba neutral (jak biegam ląduje i wybijam się właśnie na tej obolałej części prawie bez reszty stopy)
Coś najlepiej do 200 zł
Dotąd biegałem w butach z Deichmana za 80 zł
Z góry dzięki

#2 2014-11-24 23:51:57

stanu
stanu

jakie buty do biegania

Udaje się do sklepu dla biegaczy-tam odbierzesz sobie buty. Ją osobiście lubię buty adidas.

#3 2014-12-13 22:38:39

Martins
Martins

jakie buty do biegania

hardcorius
Witam, niedawno zacząłem biegać (na razie największy dystans jaki zrobiłem to 6 km) jednak pojawił się problem - odcisk na części stopy tej tuż pod palcami , który uniemożliwiał w drastycznych przypadkach chodzenie a co dopiero bieganie. Co prawda zagoiło się ale szukam takich butów, żeby to się więcej nie stało.
Mam 199 cm wzrostu, 80kg wagi i stopy chyba neutral (jak biegam ląduje i wybijam się właśnie na tej obolałej części prawie bez reszty stopy)
Coś najlepiej do 200 zł
Dotąd biegałem w butach z Deichmana za 80 zł
Z góry dzięki
Przy takim wzroście musisz mieć odpowiednie buty bo inaczej kontuzja a to kosztuje znacznie więcej, więc masz wybór buty za 300-400 zł czy kontuzję w tej samej lub wyższej cenie. Decyzja należy do Ciebie.
W butach za 80 zł to można na rowerze jeździć a nie biegać.

Wątpię byś był neutralem ale niech Ci będzie. Ja ważę podobnie a mam 192 cm wzrostu i jak chodzę to neutral a jak biegam to lekka pronacja. Generalnie trzeba zrobić scan stopy i wyjdzie co i jak. Najlepiej na bieżni w sklepie ale zrobić 3-4 badania w 3-4 sklepach by mieć 100% pewność.
Zauważyłem że w wielu butach problemem są także skarpetki. Im cieńsze tym lepiej w grubych są otarcia, pęcherze i inne cuda wianki.

Ja biegam w Asics Gel Kayano i nic mnie nie boli, nie szczyka, nie ociera itd, itp ect.

Pozdrawiam

--
[run-log.com]

#4 2015-01-13 21:15:08

janooo
janooo

jakie buty do biegania

www.ocen-buty.pl to serwis z opiniami na temat butów sportowych, pomoże Ci wybrać odpowiednie buty dla Ciebie.

#5 2017-03-17 13:10:16

natka87
natka87

jakie buty do biegania

Ja też kupiłam sobie na początek takie tanie buty i teraz żałuję… Obuwie musisz wybrać do rodzaju stopy i terenu, po którym najczęściej biegasz, bo zupełnie co innego sprawdzi się na asfalcie i kamieniach a co innego na miękkiej nawierzchni typu leśne ścieżki np. tu o tym całkiem rzeczowo piszą https://zyjaktywnie.wordpress.com/2017/02/21/buty-do-biegania-w-terenie-a-rodzaj-nawierzchni/

#6 2017-04-06 23:34:18

mcja
mcja

jakie buty do biegania

najgorsze że to wcale nie jest takie proste z dobraniem butów… ostatnio zaskoczył mnie wpis na blou KS Staszewscy. bardzo fajne biegające małżeństwo z duuużym doświadczeniem. no i okazuje sie że nawet oni mają problem z butami. jak ktoś ma chociaż trochę niestandardową stopę to taka prozaiczna czynnosć jak zakupy butów sportowych staje się męką

#7 2017-04-12 12:06:12

andiq
andiq

jakie buty do biegania

Ja od 2 miesięcy biegam sobie w https://www.domenasportowa.pl/product-pol-177966-Buty-Adidas-X-15-4-TF-JR-S74611.html takich butach i przyznam, że są bardzo wygodne. Dodatkowo cena (149zł) jest bardzo przyzwoita. Adidas chyba produkuje najlepsze obuwie do biegania moim zdaniem

Stopka forum

Narzędzia moderatora