Rejestracja / Logowanie »
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2013-05-10 19:31:09

Daria
Daria
Reputacja: +  0  -

Suchość w gardle.

Witam. Mam problem, który dokucza mi podczas treningów. Moim problemem jest suchość w gardle. Biegam już dosyć długo i po raz pierwszy mam takie objawy. Pojawiłam się u lekarza, który przekierował mnie na badanie tarczycy miałam robione TSH oraz usg dla pewności i nic nie wyszło po czym skierowano mnie do laryngologa i alergologa badania wyszły dobrze lekarze nic nie stwierdzili a z każdym treningiem jest coraz gorzej. Podczas suchości w gardle mam płytki oddech zaczynam się dusić. Mój problem z oddychaniem nie objawia się tylko podczas wysiłku fizycznego ostatnio w nocy budzę się bo brakuje mi tlenu. Miałam robione badania na pojemność płuc i lekarka powiedziała że jest bardzo dobrze a nawet wzorowo. Może miał ktoś taki problem i jest w stanie mi coś poradzić ? Podejrzewano że mam tarczycę młodzieńczą ale to się nie sprawdziło mam dopiero 17 lat i nie chce przestawać biegać. Martwi mnie mój stan zdrowia a lekarze nie są w stanie mi pomóc nie mam już pojęcia gdzie jeszcze mogę się udać. Jeżeli miał ktoś taki problem proszę o jakąś wskazówkę co z tym robić.
Pozdrawiam,
Daria

#2 2013-05-11 00:10:51

Mateo_kslo
Mateo_kslo
Reputacja: +  1  -

Suchość w gardle.

Szczerze mówiąc po tylu lekarskich poradach trudno jakkolwiek się odnieść do Twojego stanu zdrowia przez internet biegaczom, nie lekarzom. Ale może mała burza mózgów pomoże...

... może niski stan nawodnienia organizmu? Chodź z butelką wody i popijaj cały dzień małe łyki za każdym razem jak masz sucho w gardle.

...może astma oskrzelowa? Badali Cię pod tym kątem?

--
[run-log.com]

#3 2013-05-14 19:29:31

Daria
Daria

Suchość w gardle.

Dobrze się nawadniam. Jeżeli chodzi o astmę lekarz powiedział że mogę mieć ale za kilka lat i wyprosił mnie z gabinetu bo mu się spieszyło poszłam do innego który odesłał mnie do innego jeszcze i dopiero termin dostałam na wrzesień. Jest maj a ja już nawet biegać nie daję rady.

#4 2013-07-11 15:42:14

LesnyDziad
LesnyDziad

Suchość w gardle.

Zakażenie jamy ustnej i okolic gardła?
Robiłaś wymaz etc?

Stopka forum

Narzędzia moderatora