Rejestracja / Logowanie »
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2012-10-10 13:51:22

VanKloss
VanKloss
Reputacja: +  0  -

Bieganie i suplementacja !! Co jest ważne ??

Witam serdecznie, jakiś czas temu zacząłem swoja przygodę z bieganiem, masa mojego ciała spadła, co prawda nie spektakularnie ale spadła, bardzo lubię biegać, biegam 3 razy w tygodniu. Chciałbym kontynuować moja przygodę z bieganiem dlugodystansowym ale nie chciałbym więcej tracić na wadze i w przyszłości wyglądać jak "trup" Co warto suplementować żeby masa za mocno nie spadała a jednocześnie siła i wytrzymałość rosła. Pozdrawiam

#2 2012-10-10 17:38:14

Jrkk
Jrkk

ile trwa Twój wysiłek ? i z jaką intensywnością ? ; )

#3 2012-10-10 20:08:15

VanKloss
VanKloss

Jrkk
ile trwa Twój wysiłek ? i z jaką intensywnością ? ; )
Wysiłek trwa zazwyczaj w granicach godziny, ostatnio nawet 1,30h intensywnosc 5,30min/km

#4 2013-03-07 19:46:39

Pulsar81
Pulsar81

Witam!
Może i kotlet, ale ciekawy.
Ja łączę bieganie z siłownią więc troszkę o suplach sobie poczytałem i popytałem w różnych miejscach a więc:
Dobrym antykatabolikiem i budulcem mięśni są aminokwasy rozgałęzione BCAA, ja wypijam sobie porcję ok 10 gr. 20 min. przed treningiem siłowym i tak samo przed bieganiem.
Budulcem mięśni jest białko więc DIETA zbilansowana z przewagą białka. Ewentualne niedobory uzupełniasz jakimś WPC WPI (odżywki białkowe).
Odnośnie wyglądania jak trup to wiele zależy od tego ile chcesz osiągnąć w bieganiu. Jeżeli nie idziesz na rekordy to polecam przeplatać treningi biegowe siłownią, podczas biegania pracuje całe ciało z dużym naciskiem na dolne partie ciała, żeby wyglądać hmmmm symetrycznie musiałbyś popracować nad górą.
Na początek jakieś pompki, podciągnięcia, jakieś hantelki, a z czasem jak Ci się spodoba to karnet na "złomowisko" i robudowa górnych partii.
Ile teraz ważysz??
Jaki obwód w bicepsie, w klatce?? Mało info napisałeś o sobie.

#5 2013-03-16 10:52:34

Mateo_kslo
Mateo_kslo
Reputacja: +  1  -

Spadek mięśni i wagi zależał od tego, że Twoja waga oparta była w pewnej części na tkance tłuszczowej i bieganie ją spala, więc chudniesz, tak jak kolega mówi wyżej, pracuj nad rozbudową mięśni. Ja idę naturalnie i jem po treningu banany albo jajecznicę, albo serek wiejski. Ogólnie więcej białka i nie będziesz chudł, ale żeby wyglądać jak trup to trzeba biegać po 100km tygodniowo i tempem 3;00 podejżewam, także do wyglądu kenijczyka nie dojdziesz, o to się nie martw.

--
[run-log.com]

#6 2013-03-19 10:42:21

trillevip
trillevip

To ja mam na odwrót. Zacząłem biegać i momentalnie przytyłem. Jestem szczupły więc się tym nie przejmuję na razie.

#7 2013-03-28 09:03:39

Mateo_kslo
Mateo_kslo
Reputacja: +  1  -

Mięśnie są ciężkie, jak przybrałeś masy mięśniowej to waga pokaże więcej niż było, ale to nie znaczy, że to tłuszczyk i że przytyłeś.

--
[run-log.com]

#8 2013-04-15 12:45:30

Ludziowiec
Ludziowiec

No właśnie: jeśli biegasz "sobie" to spalasz. A spalasz (na tym etapie biegania) nadmiary. Kolejność jest od najprostszych do trudno spalanych (tłuszcze). Przy wysiłku siłowym w pewnym momencie będziesz spalać to co sobie "nałożysz" plus dodatki. Na tym etapie z kolei osiągniesz stabilizację wyglądu sylwetki, natomiast nie oznacza to dalszego spadku wagi. Dalej: im więcej będziesz biegać (i szybciej), tym bardziej będziesz zjeżdżać z wagą a i Twoja sylwetka cokolwiek wyszczupleje. Jeśli do tego dodasz biegi (trening) siłowy, to będziesz jednocześnie zmuszony wspomagać się suplementami np. białkowymi (jak wspomniano: buda i regeneracja tkankowa). I w tym momencie jest nawet lekki wzrost masy przy "nie zmienionym wyglądzie".
Ale zanim do tego dojdziesz, bo oczywiści ie nic od razu i na siłę (na siłę i chybcika to kontuzję można załapać), trochę czasu upłynie a i Ty sam będzie wiedzieć, co bardziej martwi: liczba kilometrów plus kondycja plus sylwetka, czy spadek (chyba jednak wytłumaczalny i normalny) wagi i coś tam...
Pozdrawiam

#9 2017-02-22 17:29:18

mcja
mcja

jest kilka ciekawych blogów o bieganiu i tam tez można znależć info nt suplementacji. np tutaj masz http://ksstaszewscy.pl/suplementy-czwartekczytelnikow/ . Blog jest cały czas aktywny więc fajnie się czyta, można znaleźć dużo ciekawostek.

#10 2017-11-28 19:28:32

mandarynka1
mandarynka1

Podczas takiej wyprawy na pewno nie powinno zabraknąć zapasów wody. Odpowiednie nawodnienie jest przecież bardzo ważne. Czytałem ostatnio na stronie wodah2.com o wodzie wodorowej, która znakomicie wpływa na pracę organizmu. Jest idealna dla osób, które trenują, aktywnie spędzają swój czas. Słyszeliście o niej? Ja już myślę nad zakupem generatora.

Stopka forum

Narzędzia moderatora