Rejestracja / Logowanie »
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2012-07-26 08:54:42

ankolot
ankolot
Reputacja: +  0  -

Biegające dziewczyny :)

Witajcie, mam pewien problem. Mianowicie - po bieganiu zamiast być pełna energii to ja jestem strasznie śpiąca. Nie zmęczona tylko chce mi się spać. Mogłabym od razu położyć się spać. To jest okropne!!! Czy może wiecie albo macie pomysł o co chodzi. Gdzieś czytałam że to kwestia jedzenia po treningu, ale nie jestem pewna czy to to. W sobotę jest bieg PW - biegniecie może?

#2 2012-07-26 21:39:57

maggie79
maggie79

Ja biegnę - a właściwie będę się wlec na końcu.

#3 2012-07-27 06:19:40

Mydelko91
Mydelko91

Cześć Dziewczyny!
Ja zaczęłam biegać od poniedziałku. Z racji mojej siedzącej pracy musiałam zacząć się trochę ruszać bo mam kondycję gorszą niż moja 85-letnia babcia Realizuję 10-tygodniowy plan. Mam nadzieję, że wytrwam i się nie poddam. Na razie za mną 3 treningi, ale z każdym jest coraz lepiej. Muszę się też pochwalić, że dziś wstałam o 5.00 (!) i poszłam pobiegać Jestem z siebie dumna, choć myślałam, że umrę jak zadzwonił budzik Ale teraz, po wysiłku, jest super!

Mam tylko pytanie - w czym biegacie? Ja z racji początków na razie nie nabyłam niczego nowego - biegam w getrach do kolan, zwykłej koszulce i trampkach. Nawet nie mam zegarka ze stoperem

#4 2012-07-27 09:55:23

Ulla
Ulla

ankolot nie mam pojęcia czemu jesteś senna, pewnie trzeba zasięgnąć wiedzy, coś poczytać. Ale teraz jak czytałam o Twoim problemie to stwierdziłam, że ja tak potrzebuję 2h po treningu żeby się zregenerować. Śniadanko, kawka, gazetka...potem jestem do życia.
Mydelko91 Witamy w grupie biegających dziewczyn Gratuluję silnej woli i pobudki o 5 godzinie. Ogromna satysfakcja, co nie? Ja wstaje o 5:30 i w trasę. Co do stroju, moim zdaniem najważniejsze są buty. Dobrze dobrane, wygodne, amortyzujące wstrząsy. Ubranie chyba powinno być wygodne Ja biegam w getrach i topie, stoper koniecznie. Kiedyś biegałam z pulsometrem, teraz wystarcza mi stoper. Czasami zabieram ze sobą pas z bidonem, ale to tylko do dłuższych treningów. MP3 jak dla mnie konieczna...muzyka dodaje mi energii. Chyba tyle. Trenujesz do jakiegoś biegu? Czy tak dla siebie?

--
[run-log.com]

#5 2012-07-27 09:56:14

annaszymaszek
annaszymaszek

ankolot
Witajcie, mam pewien problem. Mianowicie - po bieganiu zamiast być pełna energii to ja jestem strasznie śpiąca. Nie zmęczona tylko chce mi się spać. Mogłabym od razu położyć się spać. To jest okropne!!! Czy może wiecie albo macie pomysł o co chodzi. Gdzieś czytałam że to kwestia jedzenia po treningu, ale nie jestem pewna czy to to. W sobotę jest bieg PW - biegniecie może?

nie wiem ile czasu biegasz ale moze Twoj organizm musi sie przyzwyczaic do wysilku, a jak potrzebujesz to odpoczywaj, trzeba siebie sluchac a prawda jest ze po treningu dobrze jest cos zjesc, w ciegu 30 minut po.

--
[run-log.com]

#6 2012-07-27 11:01:03

ankolot
ankolot

A co proponujesz zjeść? Ja biegam najczęściej po 18-stej. I nie chciałabym jeść nic kalorycznego przed spaniem.

#7 2012-07-30 10:16:12

Ulla
Ulla

Jogurt, jakiś owoc, sałatkę? Coś co Ci nie obciąży żołądka przed snem ale wzmocni po treningu. Tak mi się wydaję Ja nie stosuję żadnej diety, zdarza mi się też jeść przed snem. Ale za to przed treningiem nie jestem w stanie nic zjeść.
Jak weekend Panią minął? Wybiegane? Ja niestety weekend spędziłam w pracy, brakło czasu na bieganie. Za to dziś o 6 byłam już na trasie, tydzień rozpoczęty wzorowo
Pozdrawiam

--
[run-log.com]

#8 2012-07-30 10:49:41

monty16k
monty16k

Witam
15 km w niedzielę, nie wiem czy można nazwać wzorowym wybieganiem.. Było ciężko, gorąco i parno ale trening treningiem więc dałam z siebie wszystko.
A dzisiaj kolejny tydzień... już tak blisko do maratonu wrocławskiego zaczynam się denerwować

Pozdrowienia dla biegających Pań i miłego poniedziałku

--
[run-log.com]

#9 2012-08-02 19:57:43

Ulla
Ulla

Kiedy ten maraton wrocławski? Będę trzymać bardzo mocno kciuki! Jak Wam tydzień mija? Jak forma? Ja jak na razie daję radę, nawet jakieś lepsze czasu udaję się zrobić.
monty16k napisz nam jak już będziesz po biegu, jestem, bardzo ciekawa Twojej relacji!

--
[run-log.com]

#10 2012-08-02 19:58:42

Ulla
Ulla

Poszalałam z wielkością czcionki

--
[run-log.com]

Stopka forum

Narzędzia moderatora