Rejestracja / Logowanie »
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2013-04-17 22:29:12

bizonbbc
bizonbbc
Reputacja: +  0  -

Aplikacja Run-log na Androida

Faktycznie, chyba coś takiego dzieje się i u mnie. Piszę chyba, ponieważ nie wsłuchiwałem się za bardzo w 'piki', ale zauważyłem, że raz są a raz nie (lub raz słyszę, a innym razem zbydnio dyszę

#2 2013-04-18 19:32:46

skullburn
skullburn

Jeżeli chciałbym zapisać cały trening na komputerze aby wrzucić go na inny serwis to jak to mam zrobić?
P.S
Zapisywanie samej mapy nic nie dało. Mam aplikacje na androida

#3 2013-04-20 15:24:03

elsjusz
elsjusz

Mam pytanie, dzisiaj biegałem przy tej aplikacji z włączonym gpsem. pobrało mi 3,5 zł dlaczego? Niby to nie dużo ale nie stać mnie aby 3 razy w tygodniu tyle płacić. może coś w opcjach telefonu muszę zmienić?

p.s. mam samsung galaxy ace 2

#4 2013-04-20 22:41:12

wypass
wypass

elsjusz, a masz wyłączone dane pakietowe i transmisje danych po sieci komórkowej?
Jeśli masz włączone, a najprawdopodobniej....masz to wyłącz i powinno być ok

--
[run-log.com]

#5 2013-04-21 09:03:00

elsjusz
elsjusz

transmisja danych po sieci komórkowej była wyłączona, dane pakietowe to nie wiem co to nie mogę tego znaleźć
może muszę włączyć "wspomaganie czujnikiem" ?

#6 2013-04-21 11:42:02

wypass
wypass

elsjusz
transmisja danych po sieci komórkowej była wyłączona, dane pakietowe to nie wiem co to nie mogę tego znaleźć
może muszę włączyć "wspomaganie czujnikiem" ?

Przytrzymaj przycisk wyłączania telefonu, po chwili pojawi się tabelka z opcjami:
Tryb samolotowy, Dane pakietowe, Wyłącz telefon itp...tam zobaczysz czy masz aktywne dane pakietowe...
Tylko przy bieganiu na GPS zjada Ci kasę ?

Wspomaganie czujnikiem wspomaga łapanie sygnału GPS, nie wiem czy ma to związek ze znikaniem pieniędzy z rachunku...

--
[run-log.com]

#7 2013-04-21 14:25:13

wypass
wypass

doniebrasco
Brakuje mi tylko możliwości wpisania, wagi, wieku, wzrostu i policzenia spalonych kalorii.

I mnie tego brakuje...
Na stronie widać, że pojawią się po podłączeniu pulsometru...
Jednak mogłoby się wyliczać z podania wzrostu, wagi i innych czynników...

--
[run-log.com]

#8 2013-04-22 14:47:30

elsjusz
elsjusz

wyłączone jest, nie wiem czy tylko przy bieganiu bo więcej go nie używam. pakiet internetowy mam wykupiony ale nie wiem czy coś to daje.

#9 2013-04-22 18:01:52

wypass
wypass

skoro masz pakiet, to powinno pobierać Ci kasę z pakietu...
bo przecież używanie modułu GPS wbudowanego w telefon nie jest płatne...

--
[run-log.com]

#10 2013-04-25 22:08:20

kwiat_1990
kwiat_1990

Witam Biegaczy,

Dzisiaj pierwszy raz w treningu wspomagałem się aplikacją run-log na Androida i w związku z tym chciałbym rozwiać moje wątpliwości, co do tego programu. Mianowicie uruchomiłem aplikację, włączyłem w telefonie GPS - dla pewności włączyłem także Osmanda (pogram z bezpłatnym GPS i mapami), żeby rejestrować trasę, po czym odczekałem chwilę, przygotowując się do biegu, aż telefon złapie sygnał. No i ruszyłem.

W trakcie biegu sprawdzałem co pewien okres jak tam sprawy się mają - w sumie najbardziej przykuła moją uwagę aktualna prędkość (przydatna rzecz, bo pozwala w miarę dobrze kontrolować tempo!). W momencie, gdy skończyłem biec "dużą pętlę", która ma ok. 3 km, wcisnąłem przycisk "międzyczas" i zrobiłem jeszcze "małą pętlę", czyli ok. 750 m. Potem zapisałem trening.

W podglądzie szczegółowym treningu widnieje 5 międzyczasów - dwa z nich to odcinki liczące kilak metrów ponad kilometr, jeden ma ponad 800 m, kolejny ponad 700 m i ostatni ma ok. 14 m (a to nie wiem co za odcinek). I tu moje pytanie - pierwszej dwa/trzy międzyczasy są automatycznie generowane przez aplikację, która podaje wynik co kilometr, a reszta powstała w wyniku przyciśnięcia przeze mnie przycisku "międzyczas"?

--
[run-log.com]

Stopka forum

Narzędzia moderatora